Különleges kólát dobtak piacra

Pepsi Special néven már kapható Japánban a koleszterin felszívódását gátló ital.

 

A diétás kóla után most egy olyan termék került a boltok polcaira, amely a gyártók állítása szerint egyenesen zsírbontó hatású. A fogyókúrás csodaszerként piacra dobott Pepsi Special hazánkban még nem kapható – írja a Femina.

 

Japánban azonban már elindult hódító útjára az arany és fekete csomagolásba öltöztetett kóla, mely 150 jenbe – vagyis körülbelül 400 forintba – kerül.

 

A Pepsi Special egy dextrin nevű szintetikus, emészthetetlen élelmi rostot tartalmaz, amely állatkíséreltek tanúsága szerint csökkenti a zsírok felszívódását és a szervezet koleszterinszintjét.

 

A dextrin emberi szervezetre gyakorolt étrendi előnyeit azonban nem bizonyították. A gyártó azért reméli, hogy a termék hasonlóan sikeres lesz, mint a korábban piacra dobott, ugyancsak dextrint tartalmazó Kirin Mets Cola.

 

Melina Jampolis, a CNN orvos-táplálkozási szakértője szerint a természetben előforduló oldható rostok, melyek jelen vannak például az almában, zabban, árpában, a keresztesvirágzatú zöldségekben – brokkoliban, karfiolban – valóban gátolják a koleszterin felszívódását. Arra azonban nincs bizonyíték, hogy ezek a szintetikus rostok is ugyanígy viselkednek – nyilatkozta a Forbes magazinnak.

  • Megosztom