Így szexelnek a magyarok

A magyarok szexuális étványa nem mondható kiemelkedőenk, elégedettségük e téren pedig igen csekély. Csak minden huszadik megkérdezett szexel napi rendszerességgel.

 

Életvitelünkre, szokásainkra, testi-lelki egészségünkre vonatkozó kérdéseivel több témában is megdöbbentő eredményekkel szolgált a HáziPatika.com által, mintegy 83 ezer fő részvételével végzett felmérés-sorozat, amelyet az egészségportál és a Sanoma Media Zrt. online oldalainak olvasói körében tartottak.

 

A szerelem a hosszú élet egyik titka A kérdéskör egy része a nemi életre vonatkozott, és több elgondolkodtató adatot eredményezett – írja a Házipatika. Kiderült például, hogy a 18 évesnél idősebb megkérdezetteknek fele sem elégedett a szexuális életével: 44 százalékuk mondta azt, hogy ezen a téren rendben van az élete. Úgy tűnik, a magyarok szexuális étvágya nem mondható kiemelkedőnek: vagy nincsenek nagy igényeink ezen a téren, vagy csak belenyugszunk a realitásokba.

 

Csupán minden huszadik megkérdezett számolt be arról, hogy napi rendszerességgel van jelen a szex az életében. A válaszadók 30 százaléka hetente többször van együtt kedvesével, körülbelül ugyanennyien havonta néhány alkalommal szerelmeskednek. A megkérdezettek egyharmada legfeljebb havonta, vagy még ritkábban, hatoduk pedig (még vagy már?) egyáltalán nem él nemi életet. Az egészségtudatosságról, illetve valahol a kapcsolat minőségéről is árulkodik a felmérésnek az az adatsora, miszerint a válaszadók több mint ötöde egyáltalán nem védekezik a nem kívánt terhesség ellen, akik viszont igen, azok 11 százaléka a biztonságosnak egyáltalán nem mondható megszakított közösülés módszerét használja.

 

A nemi betegségekkel kapcsolatos kérdésre adott válaszokból az derült ki, hogy a válaszadók 56 százaléka azért nem védekezik az ilyen fertőzések ellen, mert állítása szerint monogám, tartós párkapcsolatban élve nem látja ezt szükségesnek – olvasható a hazipatika.com cikkében.

  • Megosztom