Időjárás: erre számítson a héten

A tikkasztó kánikulát kellemes nyári meleg váltja fel.

 

Hétfőn az ország déli felén derült vagy gyengén felhős, csapadékmentes idő várható, az északi tájakon átmenetileg erősen felhős időszakok is lesznek, és egy-egy zápor is lehet. Gyenge, illetve mérsékelt lesz a változó irányú szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 32 fok között várható. Késő estére 18, 25 fok közé hűl le a levegő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Kedden eleinte derült, napos idő várható, majd egy érkező gyenge hidegfront miatt napközben északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Főként nyugaton, északnyugaton, északon számíthatunk záporr, néhol egy-egy zivatar is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, több helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 34 fok között alakul.

 

Szerdán napközben általában felhős idő valószínű inkább kevesebb, mint több napsütéssel, majd estétől északnyugat felől fokozatosan kiderül az ég. Elszórtan záporeső előfordulhat, kis valószínűséggel esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között alakul, nyugaton lesz a hűvösebb.

 

Csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint túlnyomóan napos idő várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

 

Pénteken szintén túlnyomóan napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 30 fok között alakul.

 

Szombaton is túlnyomóan napos, fátyolfelhős, száraz idő várható. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 32 fok között alakul.

 

Vasárnap szintén túlnyomóan napos, csapadékmentes idő várható kevés gomolyfelhővel. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 34 fok között alakul – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

  • Megosztom