Friss riasztás: erre ne autózzon!

Az előrejelzések szerint pénteken az északi és az északkeleti országrészben hófúvásokra lehet számítani, a Magyar Közút Zrt. arra kéri a járművezetőket, hogy az érintett területen senki ne induljon útnak.

 

A hótorlaszok megszüntetése rendkívül idő- és energiaigényes, eredményesen csak a havazás és a viharos széllökések befejeztével lehet majd fellépni. A Magyar Közút hóeltakarításra és síkosságmentesítésre felkészített járművei és üzemmérnökségi dolgozói 12 órás váltásban dolgoznak a következő napokban – derül ki az MTI tudósításából.

 

A hótorlaszok megszüntetése elsőbbséget élvez a főutakon és a forgalmasabb mellékutakon – közölte Pécsi Norbert Sándor, hozzátéve: bérelhető munkagépeket is az utakra rendelnek és szükség szerint országos vagy regionális szintű átcsoportosításokat is végrehajt a gépparkján belül.

 

Csütörtökre ismét több megyére adott ki figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható jelentős mennyiségű csapadék, az erős szél, illetve hófúvás miatt. Péntekre az erős hófúvás miatt az ország északkeleti csücskére már másodfokú figyelmeztetések is érvényben vannak – olvasható az MTI beszámolójában.

  • Megosztom