Újabb szextitokra derült fény

Az elégedett szexuális élet kulcsa a változatosság és az érzelmi közelség – derül ki a Durex felméréséből. A kísérletben világszerte Durex Szeretők vettek részt, akik egyöntetűen azt tapasztalták, hogy az elégedettségi szintjük a négy hét alatt folyamatosan nőtt ezáltal, hogy több időt és energiát fordítottak az előjátékra, a teljesítményszintjük növelésére és a kalandra.

 

A Durex Szeretők örömszintje átlagosan 30 százalékkal, míg az elégedettségi szintje 18 százalékkal nőtt a négy hét során folytatott szexuális kísérletezéseknek köszönhetően. Az elégedettségi szintje leginkább azoknak a pároknak nőtt, akik hétről hétre legalább 45 percet fordítottak az előjátékra. A kísérlet kötelező elemein kívül a Durex szeretők választható mini-feladatok közül is szemezgethettek. A legmagasabb élvezeti értékeket azok a párok érték el, akik ezeket a feladatokat is mind teljesítették.

 

A negyedik héten a Durex Szeretők mindegyike azt nyilatkozta, hogy teljes mértékben elégedettek a kísérlet során szerzett tapasztalataikkal, melyek nagyban erősítették a kettőjük közti érzelmi intimitást, és végül mindent felülmúló szexuális kielégülést eredményezett. A kísérlet előrehaladtával megfigyelhető volt az is, hogy a Szeretők magabiztosságával párhuzamosan nőtt a kalandvágyuk is. A negyedik hétre a párok 82 százaléka választotta a merészebb feladatokat, míg az első héten 41 százalékuk döntött így.

 

A Szeretők véleménye szerint, ha kielégítő szexről van szó, akkor az érzelmi öröm sokszor fontosabb, mint a fizikai izgalmi állapot. Ugyanakkor jelentős korreláció figyelhető meg az eredményekben az érzelmi kötődés és a testi kielégülés között, de nem mondható el ugyanez, ha a fizikai izgalmi állapotot vetjük össze az elégedettséggel.

 

A Durex Kísérlet négy hete alatt a Szeretők eredményei a következőképpen alakultak:

A változatosság gyönyörködtet – és ez fokozottan igaz a szexuális kielégülésre is

A legmagasabb szintű kielégülést azok a Szeretők érték el, akik a legtöbb extra feladatot végezték el a kísérlet során.

 

Ez nem csupán testi kontaktus: a kielégítő szex titka az érzékiség és az izgalmi állapot egyensúlya

Erős összefüggés figyelhető meg az érzelmi kötődés és szexuális elégedettség között, azonban nem mondható el ugyanez a fizikai kapcsolat és az elégedettség kapcsán.

A Szeretők szexuális elégedettség növekedést tapasztaltak a Durex kísérlet során

A Durex Kísérlet négy hete alatt a Szeretők elégedettségi szintje átlagosan 18 százalékkal, míg az öröm szintjük 30 százalékkal nőtt.

 

„A négy hét folyamán arra ösztönöztem a Szeretőket, hogy fókuszáljanak jobban a szex érzelmi oldalára és ne csak a fizikai kapcsolatra. Ez a hozzáállás, amelyre eddig talán nem fektettek elég hangsúlyt, végül áthatotta az egész kísérletezésüket, és végül az elégedettségi szintjük növekedését eredményezte – mondta a Durex Kísérlet harmadik heti feladatai kapcsán Branden Walker, az „izgalom-kutatónak” is nevezett tudós, a Durex Kísérlet szakértője.

 

Annak érdekében, hogy a szeretők átélhessék a számukra legkielégítőbb szexet, a feladatok kitalálásában a Durex szorosan együttműködik Susan Quilian pszichológussal. „Beigazolódott az a várakozásunk, miszerint minél többet foglalkozik egy ember a szeretkezéssel, az annál jobb lesz; hiszen ilyenkor a szex ösztönöz minden egyes szinten. Ez pedig még szorosabbra fűzi a partnerek közötti kapcsolatot. Örömmel tölt el, hogy a Durex Szeretők tapasztalatai alátámasztották ezt a teóriánkat. Pszichológusként egyáltalán nem lepett meg, hogy a változatosság mennyit lendített a Szeretők szerelmi életén: ez alatt természetesen nem azt értem, hogy a csilláron kell himbálódzni, hanem inkább azt, hogy legyünk nyitottak és partnerünkkel együtt folyamatosan feszegessük a határainkat. Fontos, hogy ne hagyjuk, hogy a szex egyhangúsodjon, hanem törekedjünk arra, hogy mindig valami új dologgal tegyük azt izgalmassá.”

 

A Durex Szeretők, akik Velencében kezdték meg a kísérletet, majd folytatták azt otthonukban, alátámasztják a Durex hipotézisét, miszerint a kielégítő szexet nem csupán fizikális tényezők határozzák meg. A Durex most világszerte a kísérlethez csatlakozott párok ezreinek eredményeit elemzi azért, hogy megtudja, ezek tükrözik-e a Durex Szeretők tapasztalatait.


Tags: ,

  • Megosztom