Ennyit kereshet a kézilabdás Nagy László

A világ legjobban kereső kézilabdázója lesz a hazatérő Nagy László! A Barcelona csapatának technikai igazgatója, Enric Masip hivatalosan bejelentette, hogy a magyar átlövő elhagyja jelenlegi együttesét, és az MKB Veszprémhez igazol.

A sportolót 2000 óta foglalkoztató spanyol klub hosszabbítani szeretett volna a múlt héten a spanyol állampolgárságot megkapó magyar játékossal, ám nem volt hajlandó megadni neki – a blikk.hu információi szerint – a jelenlegi 300 ezer eurós (85 millió forintos) fizetése dupláját.

Múlt szombaton Nagy László közölte a vezetőkkel, edzőkkel és csapattársakkal, hogy aláírt a Veszprémhez, és bízik benne, elengedjük. A szerződése 2013-ig él, így ha most akarják átigazolni a magyarok, fizetni kell érte – jelentette be a sajtótájékoztatón Masip.

Anyagi megfontolásból távozik és ezt meg lehet érteni, ugyanakkor a Barca mindent megtett, hogy maradjon. Játékos-pályafutása után is foglalkoztattuk volna, s 2014-ig húsz százalékkal emeltük volna a fizetését. Olyan ajánlattal azonban nem tudunk versenyezni, amelyik több mint kétszeresére növelné a mostani jövedelmét. A Veszprém a világ legjobban kereső kézilabdázójává emeli Nagy Lászlót.

Az még nem dőlt el, hogy a nyilatkozni egyelőre nem kívánó Nagy mikor válthat klubot. A kivásárlási ára 3 millió euró (851 millió forint), ennyit kellene fizetnie a Veszprémnek, ha már a következő szezontól a soraiban akarja tudni. Emellett a nagyságrendileg 170 millió forintos fizetését is elő kellene teremteni. Egyes információk szerint lesz erre fedezet, hiszen a jelenlegi névadó szponzor, az MKB és a Mercedes gyár a következő idénytől évi 2 milliárd forinttal támogathatja az idén még körülbelül 800 millióból gazdálkodó klubot. Mások pedig úgy vélik, egy több cégből álló konzorcium is segíthet – írta a blikk.hu.

  • Megosztom