Budapesten versengenek a női startupperek

A Women Startup Competition versenyén a közelmúltban Varsóban a Yosh.AI, Londonban az Eat Safe csapata, Vantaaban pedig a Quiske csapat jutott tovább a nagy Londoni fináléra. Most hétvégén (28-án) pedig Budapesten mérkőzik 12 további csapat a továbbjutásért.

A Women Startup Competition a női vállalkozók és a nemek közötti egyenlőséget támogató vállalkozásokat helyezi előtérbe.

Egy kis ízelítő a korábbi nyertesekből:

Varsóban a Yosh.Al csapata nyert. A divattal foglalkozó startup webshopok számára nyújt egyedi megoldásokat. Segítenek növelni az értékesítést a személyre szabott felhasználás révén a felhasználói preferenciák (profilalkotás) részletes elemzésének, és a felhasználók érdeklődésének (beszélgetési kereskedelem, vizuális keresőmotor) megragadásának innovatív módszereivel.

A Londoni versenyt az Eat Safe nyerte meg. A startup kiutat kínál az étel intoleranciában és az allergiában szenvedőknek, valamint a vegánoknak és a vegetáriánusoknak is hasznos segítség. A Londoni éttermek, kávézók naprakész allergén információinak felhasználásával az Eat Safe személyre szabott menüt biztosít minden londoni számára.

Vantaa elődöntőjén pedig a Quiske bizonyult a legjobbnak. A csapat az evezős sport szerelmeseinek kínálnak olyan mérő és elemző eszközöket, amelyekkel tökéletesíthető és elsajátosítható a helyes evezési technika, legyen szó akár profi versenyzőkről vagy evezőpadot használó nagymamáról.

“A Varsói több száz főt felvonultató teleházas esemény után Londonban és Vantaaban nem volt annyira sok néző de ennek ellenére a versenyzőkből meglepően erős mezőny indult. Azt tapasztalom, hogy nagy gigantikus rendezvényeink és a kisebb, félszáz főt felvonultató családiasabb események is eredményesen támogatják a női és diverz vállalkozásokat, valamint az azt támogató társadalmi hatásokkal és vállalkozási szemlélet váltással kapcsolatos törekvéseinket. ” Müller Tamás – alapító, WSC

A budapesti eseményünkbe bekerülő elődöntős csapatok a következők:

DreamDraw

What’sHome

Gather

Wanda Maps

Rosie App

Resource Global

Azaki

LigthMeApp

Flamingos

Innobie

MaHRket

MEP team

A verseny előtt minden szerencsés csapat másfél napos, rövid mentorálásban részesül, amely segít felkészülni a bemutatóra. Varsóban a Mindspace Warsaw közösségi irodája, Londonban a City Launch Lab, Finnországban pedig a Turbiini közösségi irodája adott helyett.

“Izgalmas volt, de nehéz volt a döntés. Minden ötlet különlegesen jó volt. ” Rebecca Sharpe – Induló Inkubátor, Rebecca Sharpe manager of City Launch Lab

A csapatok 2018. szeptember 14-én Londonban versenyezhet tovább az európai roadshow végső győzelméért, amelyen egy 5 napos képzésben és mentorálásban is részt vesznek majd, a döntő, azaz a “Demo Day” előtt. Ebben az évben egész Európában megrendezésre kerülő 12 elődöntőből, a budapesti verseny a hatodik helyszínként szerepelt.

Londoni második helyet a The Little Coffee & Bean Company zsebelhette be, akik segítik Jamaicai őstermelők függetlenségét. A harmadik helyezett pedig a TRYATEC Technologies Ltd lett, a startupperek a megálmodói annak a kölcsönző piactérnek, ahol biztonságosan bérelhetünk és próbálhatunk ki technikai eszközöket, például fényképezőgépeket, drónokat és VR eszközöket.

A lengyel verseny második helyén a 1000realities végzett,akik az AR és VR techonlógián alapuló szoftvereket készítenek.magával ragadó, interaktív alkalmazásokat, melyekkel elvarázsolják ügyfeleiket. A harmadik helyezett pedig a Nudelta végzett, akik forradalmasítják a digitalizálás világát. Különdíjat ajánlott fel Mindspace befektetője Mariusz Kozlowski melyet a Fasadio nyert akik újszerű homlokzati tervezéssel foglalkoznak.

A következő elődöntő április 28-án (most szombaton) kerül megrendezésre Budapesten, ami a @Jól-Lét Alapítvány együttműködésével kerül megvalósításra.

“A @Jól-Lét Alapítvány a nők gazdasági erejét kívánja növelni, egyfelől a női vállalkozások segítésével, másfelől a nők önálló üzleti befektetéseinek, angyal tevékenységének előmozdításával, amelyben az is segít, hogy a tavalyi évben sikerült magyar oldalról egyedüliként csatlakozni a EU SEEWBAN programjához. A startupok világában különösen alacsony szintű a nők jelenléte, akár befektetésről van szó. Ezért csatlakozott az alapítvány a Women Startup Competition rendezvény sorozathoz.”- Keveházi Kata – Jól-Lét Alapítvány

Az ingyenes rendezvényre az IBM Lab vadonatúj központjában kerül sor és még korlátozott számban lehet jegyeket foglalni.

  • Megosztom