Brutális tervekkel állt elő a Marvel

A Bosszúállók: Végjáték hatalmas sikere után sem lassít a Marvel Studios, a hétvégén a San Diego Comic Conon jelentették be a következő két évre vonatkozó terveiket és ezek alapján igazán izgalmas időszakra számíthatnak a rajongók. Jövő tavasszal érkezik az önálló Fekete Özvegy film és visszatér Natalie Portman is a Marvel Cinematic Universe-be (MCU) – ő forgatja majd Thor híres kalapácsát, a Mjölnirt.

A Comic Conon a Marvel Studios elnöke, Kevin Feige rögtön egy olyan bejelentéssel kezdte, ami valószínűleg alaposan megmozgatta a rajongók fantáziáját: érkezik ugyanis a The Eternals, ráadásul egészen parádés szereposztással, többek között Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Salma Hayek és Angelina Jolie is játszik benne. A Chloé Zhao által rendezett film 2020 november 6-án kerül a mozikba.

De addig sem kell Marvel szuperhősök nélkül kibírni, ugyanis még jövő tavasszal érkezik a Fekete Özvegy film, amit részben Budapesten forgattak. 2020. május 1-jén kezdik játszani a filmet, amiben Natasha Romanoff kalandjait lehet majd követni. A további mozifilmes tervek között szerepel a Doctor Strange in the Multiverse of Madness című alkotás, ami 2021. május 7-én érkezik majd, Benedict Cumberbatch-el a főszerepben.

Igazán nagy csavart tartogat az új Thor film, (Thor: Love and Thunder), ami a tervek szerint 2021. november 5-én kerül majd a mozikba. Visszatér ugyanis Jane Foster szerepében Natalie Portman, aki ráadásul a hatalmas Thorrá, a mennydörgés istennőjévé válik. Mellette a régi ismerősök, Chris Hemsworth és Tessa Thompson is visszatérnek. A filmek sora kiegészül még egy Penge filmmel, amelyben Mahershala Ali alakítja majd a főszereplő vámpírvadászt.

A Disney+-on jó néhány sorozattal is jelentkezik majd a Marvel. Önálló szériát kap Vanda, a Skarlát Boszorkány és Vízió (VandaVision), de Sólyomszem címmel is fut majd egy széria. Sok rajongó kedvence, Loki is visszatér, a rá fókuszáló széria ott veszi fel a fonalat, ahol a Bosszúállók: Végjátékban eltűnik egy végtelen kővel.

A Sólyom és a Tél Katonája közösen indulnak majd küldetésre a 2020 őszén érkező sorozatban, amiben visszatér majd Zemo is. What if … címmel érkezik még egy széria, ami alternatív, „alakulhatott volna így is” jellegű történeteket mutat be a Marvel szuperhősök életéből, illetve Shang Chi and the Legend of the Ten Rings címmel is készül egy sorozat.

A hétvégén az is kiderült, hogy a Bosszúállók: Végjátéknak sikerült letaszítani a trónról az Avatart, és minden idők legnagyobb mozis bevételt hozó filmje lett. A boxofficemojo.com összesítése szerint 2790,2 millió dollárért vettek jegyet a filmszínházakban a szuperhősök és Thanos nagy összecsapására kíváncsi nézők, míg az Avatar teljes jegyárbevétele 2789,7 millió dollár volt.

  • Megosztom