Bringások figyelem! Fontos bejelentést tett az NFM

Egy, a kormány által elfogadott javaslat alapján a gépkocsik hátsó, fehér rendszáma áthelyezhető lesz a kerékpárszállító eszközre; a szürke rendszám kiváltásának folyamata pedig egyszerűbbé és olcsóbbá válik.

 

Így a jövőben nem lesz szükség a kerékpárszállító eszköz műszaki szemléjére. Egyszerűbb és olcsóbb lesz a szürke rendszám kiváltásának folyamata: az okmányirodákban lehet igényelni és átvenni – idézi az MTI a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közleményét. Szintén fontos fejlemény a kerékpárosoknak, hogy “a szabályozás kiegészítése egyértelműen kimondja, a gépkocsi hátsó, fehér rendszáma áthelyezhető a kerékpárszállító eszközre”.

 

A törvénymódosítással kiterjesztik a szürke rendszám értelmezését is, így a vonóhorogra szerelhető eszköz szabályozása a hasonló módon szállított egyéb tárolókra, például az úgynevezett boxokra is vonatkozik majd.

 

A rendeleti szintű változások megjelenése a közeljövőben, hatályba lépésük a kihirdetést követő öt napon belül várható. A rendőrség a fehér rendszámot átszerelő gépkocsivezetőket addig sem bírságolja meg.

  • Megosztom