Brazíliában már lehet pénzt küldeni a WhatsAppon

A Mastercard és a Facebook bejelentette, hogy Brazíliában a WhatsApp felhasználók az applikáción belül elérhető funkcióval küldhetnek pénzt egymásnak. Egy kutatás szerint 2022-ig az úgynevezett P2P pénzküldő szolgáltatások több mint 2 ezer milliárd dollár forgalmat generálnak majd világszerte.

A Mastercard Send szolgáltatásának köszönhetően mostantól felhasználók milliói használhatják pénzküldésre a Facebook csevegő alkalmazását. A WhatsAppon a hét minden napján éjjel-nappal elérhető a funkció, az átküldött összeg pedig azonnal megjelenik a fogadó fél számláján. A COVID19 világjárvány hatására az emberek eleve az alternatív, érintésmentes fizetési megoldásokat keresik, a most elindított WhatsApp funkció segítségével a pénzküldést és pénz fogadást zökkenőmentesen, biztonságosan és érintkezés nélkül intézhetik majd a felhasználók.

„Az elmúlt hónapok felgyorsították azt a digitalizációs folyamatot, melynek során az emberek a hagyományos fizetési megoldások felől a digitális innovációk felé fordulnak. Ebben a bankkártyánknak is kiemelt szerepe van, de a Mastercardnál fontosnak tartjuk azokat az új szolgáltatásokat is, amelyek gyorsak, kényelmesek és biztonságosak, de nem feltétlenül igénylik a kártya fizikai jelenlétét. Ezek a technológiák lehetővé teszik, hogy a digitális fizetés az életünk olyan területein is megjelenjen, amit eddig a készpénz uralt” – mondta Eölyüs Endre a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

A Mastercard Send nem ismeretlen a hazai piacon sem, hiszen a Viber felhasználók által kedvelt Moneytou pénzküldő funkció mögött is ezt a megoldást találjuk. A szolgáltatás azonban a magánszemélyek közötti pénzküldésen túl számos egyéb területen biztosíthat kényelmes megoldást.

„A Mastercard Send segítségével úgy küldhetünk pénzt, hogy az a fogadó kártyaegyenlegén azonnal megjelenik, függetlenül attól, hogy a világ melyik részén él. Használhatják barátok egymás között egy éttermi számla szétosztásához, családok nemzetközi utalásokhoz, biztosítótársaságok kárkifizetéshez, vagy akár kereskedők is azonnali áruvisszatérítéshez” – mondta Racskó Tamás a Mastercard üzletfejlesztési menedzsere. „E mellett a Mastercard Send technológiáján alapuló szolgáltatások egyik fontos előnye, hogy a kártyabirtokosok azzal a nyugalommal használhatják ezeket, hogy a pénzük biztonságát a Mastercard mindig naprakész védelme biztosítja” – tette hozzá a szakember.

A Mastercard legmodernebb tokenizációs megoldásának köszönhetően a kártyaadatok tárolása az applikációban a lehető legbiztonságosabb. Ez a technológiai az eredeti 16 számjegyű kártyaszámot egy egyedi alternatív számmal, úgynevezett „tokennel” cseréli ki. Ez a token egyedi és csak az adott WhatsApp fiókhoz kapcsolva működik, máshol nem használható. A token létrehozása után a felhasználók jelszavuk megadásával hagyják jóvá az egyes tranzakciókat.

  • Megosztom