Ezek a sztárok zsebeltek be elismerést az ifimagazintól

A BRAVO 22. alkalommal adta át a BRAVO OTTO díjakat május 31-én a WestEnd City Center Millennium Tetőkertjében. 5+2 kategória nyertesei vehették át az arany OTTO szobrokat egy nagyszabású show keretében. Dalpremier, lenyűgöző látvány, tomboló közönség, meglepetésprodukciók – így foglalható össze a szombat este.

Az estet Hien és Cooky duettje indította, ezután a két műsorvezető, Fluor Tomi és Dukai Regina hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt. A díjkiosztó ceremóniát az X-Faktor három győztesének fellépése előzte meg: Oláh Gergő, Kocsis Tibor és Danics Dóra közös dala először itt, a BRAVO OTTO színpadán hangzott el, a produkciót követően pedig megkezdődött az arany indiánok kiosztása. Az idei díjátadók között volt Baronits Gábor, Zimány Linda, Istenes Bence, Lakatos Márk, ÉNB Lali, Éder Krisztián, valamint Illés Csaba, a BRAVO főszerkesztője és Liptai Claudia is. Bogi gospelkórussal előadott dalát, és a ByTheWay fellépését is üdvrivalgás kísérte. A fináléban Puskás Peti csapata, a The Biebers lépett föl, a partit tűz- és confetti eső zárta.

„Minden eddiginél sikeresebb OTTO Díjátadón vagyunk túl. Az este igazi meglepetéseket tartogatott, amit a közönség is hihetetlenül élvezett. Mára minden rajongónk tudja, hogy nem indulhat el a nyár BRAVO OTTO nélkül! A helyszín évek óta változatlan, ám a show évről-évre színesebb, gazdagabb és látványosabb, ami méltó ehhez a nagy múltú rendezvényhez, Európa és Magyarország legnépszerűbb ifjúsági médiájához, illetve az egyik legfontosabb zenei díjhoz.” – foglalta össze Illés Csaba, a BRAVO magazin főszerkesztője.

A 2014-es év férfi előadójának, 2011 után ismét Vastag Csabát választották az ifimagazin olvasói. Az év női előadójának járó díjat idén újra Radics Gigi kapta, aki ezzel már három OTTO szobor tulajdonosa lett. Az Eurovíziós Dalfesztiválon is remekelő RunninggalKállay-Saunders András érdemelte ki Az Év dalának járó elismerést. Az év felfedezettje a ByTheWay lett. Az év együttesének járó díjat Majka&Curtis zsebelte be, akik tavaly aBelehalokcímű számukért már hazavihettek egy arany indiánt. A Music Channel különdíját, amely Az év videóklipjéért jár, Boggie – Parfüm című dalának szavazták a voksolók.A BRAVO IDOL-ra idén is számos kiváló művészt jelöltek a BRAVO olvasói, közülük Puskás Petit választotta a zsűri, aki többek között a Rett Szindróma Alapítvány kezdeményezésében, a AMS Art Moments Fesztiválon, a Fehér Bot Napján, állatvédelmi kampányokban, a vörösiszap katasztrófa idején és olvasást népszerűsítő programok keretében is segítséget nyújtott már.

A BRAVO magazin folyamatosan törekszik arra, hogy a fiatal generáció számára társadalmi kérdésekben is példát mutasson. A korábbi években indított Ne fordulj el! kampány a tolerancia fontosságára, a Mentsd meg a Földet akció a környezetvédelemre hívta fel az ifjúság figyelmét, a BRAVO IDOL Díjat pedig minden évben egy jó példával elöljáró híresség kapja. Ezen az estén a BRAVO OTTO közönsége a szerbiai árvízkárosultakról emlékezett meg egy perces némasággal. A magazin kiadója, a Ringier is felvállalta ezt a fontos kérdést és lapjaival egy nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva adománygyűjtő akciót hirdetett Szerbia és Bosznia árvízkárosultjai számára.

A rendezvényt immár hagyományosan a Music Channel közvetítette élőben, beleértve a BRAVO OTTO PreShow-t is, ahol Lola és a Hősök együttes rappere, Eckü bombázta kérdésekkel a vörös szőnyegre érkezőket. A csatorna a következő hetekben többször is műsorra tűzi az ismétléseket.

A BRAVO OTTO 2014 nyertesei:

MAGYAR

Év dala: Kállay-Saunders András – Running

Év férfi előadója: Vastag Csaba

Év felfedezettje: ByTheWay

Év együttese: Majka&Curtis

Év női előadója: Radics Gigi

Év videóklipje: Boggie – Parfüm

BRAVO IDOL: Puskás Peti

KÜLFÖLDI

Év együttese: One Direction

Év női előadója: Rihanna

Év férfi előadója: Avicii

Év felfedezettje: Martin Garrix

Év dala: Pharrel Williams – Happy

Az OTTO-t, a BRAVO magazin díját nemzetközi szinten már több mint 50 éve adják oda minden évben a legjobbaknak. A díj nyerteseit Németországban választották meg először, 1957-ben, akik között nem kisebb nevek szerepeltek mint James Dean, Romy Schneider, Gina Lollobrigida. Minden idők legnagyobb OTTO nyertese a néhai Michael Jackson volt, összesen 9 győzelemmel. A díjat Magyarországon a lap 1992-es piacra lépése óta osztják ki az olvasók szavazatai alapján a legnagyobb hazai előadók között.

 

  • Megosztom