Bővülő profit a Telenornál

A Telenor Magyarország 14,15 milliárd forint kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményt (EBITDA) ért el az első negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 13,696 milliárd forinttal. A társaság bevételei kissé, mintegy 0,6 milliárd forinttal, 37,042 milliárd forintra csökkentek.

 

Az eredményt a töretlen mobilinternetes növekedés javította, miközben a bevételt a hívásvégződtetési díjak 2013 januári csökkentése mérsékelte – idézi a napi.hu a Telenor közleményét. A bevételeken belül az előfizetésekből származó és a forgalmi árbevétel enyhén nőtt, ami részben ellensúlyozta az alacsonyabb hívásvégződtetési díjat.

 

A vállalat mobilinternetes ügyfélköre közel 50 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest, mobilinternet-piaci részesedése pedig 30,18 százalékra emelkedett a 2012 decemberi 30,13 százalékról. A közlemény szerint továbbra is a Telenor ügyfelei bonyolítják le a legnagyobb adatforgalmat, havonta 1,33 gigabyte-ot.

 

A közlemény idézi Christopher Laska vezérigazgatót, aki elmondta: a mobilinternet további terjedésének felgyorsításához több frekvenciára lenne szükségük, illetve bizonyosságra a jelenlegi frekvenciablokkjaikkal kapcsolatban. Hozzátette, hogy készek jelentős összegeket fektetni a frekvenciahasználati jogosultságaik meghosszabbításába és hálózatfejlesztésbe, így nagyra értékelnék, ha a hatóságok mielőbb konkrét döntést hoznának a frekvenciák ügyében.

  • Megosztom