Bővítésre készül az Antenna Hungária

Az állami kézbe került vállalat újabb csatornákkal tenné vonzóbbá szolgáltatását a kábeltévékkel szemben.

Tovább bővülhet a digitális földfelszíni vétellel fogható tévécsatornák köre. Az Antenna Hungária (AH) júniusban folytatja hálózatának fejlesztését, ami kihathat a digitális földfelszíni televízióadások és analóg rádióadások elérhetőségére – közölte az AH szerdán az MTI-vel.

A MinDig TV Extra családi csomagjában június 2-ától már a TV Paprika is elérhető lesz, így a csomag kínálata 35 csatornára nő, és a nyár folyamán további bővítés várható.

Az AH június 5. és 25. között számos telephelyén végez telepítési munkát. A nyolc nagy és közepes teljesítményű, valamint a huszonhárom kis teljesítményű telephelyen néhányórás teljes technikai leállással kell számolni – közölték.

Tokajban, Úzdon és Nagykanizsán kismértékű teljesítménycsökkenéssel járó munkát végeznek, ami az adótoronytól távol fekvő néhány település esetében vételromlást okozhat.

Június 11. és 16. között Tokajban, Aggteleken, Kékesen, Úzdon, Nagykanizsán és Sopronban helikopteres antennacserét végez az AH. A tornyok tetején lévő antennarendszereket leszerelik, és a többtonnás új antennákat helikopterrel emelik a helyükre. Az adások ezalatt az érintett vételkörzetekben zavartalanul foghatók.

 

  • Megosztom