Bővít a Tata

A Tata Consultancy Services (TCS) indiai üzleti szolgáltató vállalat 300 új munkahelyet hoz létre budapesti globális szolgáltatóközpontjában – jelentette be Prabal Datta, a TCS magyarországi igazgatója pénteken, Budapesten.

A Tata budapesti központjából 34 nyelven nyújtanak egyebek mellett üzleti megoldásokat, tanácsadási, informatikai szolgáltatásokat a világ minden részében.

Prabal Datta, a TCS igazgatója kiemelte: a magyaroroszági szolgáltatóközpont néhány tucat mérnökkel indult 2001-ben, mára pedig már 1300 magasan képzett, több nyelven beszélő mérnököt, közgazdászt, informatikust, fejlesztőt foglalkoztat.

Az igazgató elmondta: a TCS számos magyar egyetemmel működik együtt, fejlődési lehetőséget, gyakornoki pozíciót nyújt a diákoknak. A vállalat kiemelten fontosnak tartja a tapasztalatszerzés lehetőségét, a tudásmegosztást, valamint az átláthatóságot, a tisztességes üzletvitelt – mondta.
Prabal Datta az MTI-nek elmondta: az új embereket a következő hónapokban veszik fel, az üzleti tervtől függően. Elsősorban üzleti folyamatokkal kapcsolatos szolgáltatásokhoz és infrastrukturális, ügyfélszolgálati, valamint informatikai pozíciókra keresnek embereket.

Az eseményhez kiadott sajtóanyag szerint a TCS globális informatikai cég a világ 46 országában, 324 ezer munkavállalót foglalkoztat. A nyilvánosan hozzáférhető cégadatok szerint a TCS Magyarországi Fióktelepe a 2014. március 31-ig tartó üzleti évben 8,7 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el, az előző évi 7,9 milliárd forint után. A cég adózott eredménye ugyanebben az időszakban 124,9 millió forint volt, az egy évvel korábbi 154,2 millió forint után.

  • Megosztom