Bővít a PSA Peugeot Citroen

Negyedik autógyárát építi meg kínai partnerével a PSA Peugeot Citroen a délnyugat-kínai Szecsuanban – jelentették be a tartomány székhelyén, Csengtuban kedden.

A Dongfeng Motor Corporationnel közös vegyesvállalat (DPAC) megkapta az engedélyt a 12,3 milliárd jüan (474 milliárd forint) beruházási értékű üzem megépítésére. Az évi 320 ezer darabos kapacitásúra tervezett gyár építése még az idén megkezdődik, és várhatóan 2016-ban gördül le szerelőszalagjáról az első kész autó – írja az MTI.

A DPAC-nak jelenleg három összeszerelő üzeme van Hupej tartomány székhelyén, Vuhan városban. Ezek együttes éves kapacitása 750 ezer autó.

A vegyesvállalat már körülbelül 22 millió gépkocsit értékesített a kínai piacon, tavaly 26 százalékkal növelte eladásait és 557 ezer kocsit értékesített. Ezzel a DPAC részesedése 3,64 százalék volt a világ legnagyobb autópiacán.

Az idei év első felében a DPAC rekordeladásokról számolt be: csaknem 343 ezer darabot, 24,5 százalékkal többet adtak el, mint a tavalyi év első hat hónapjában.

  • Megosztom