Bővít a Honeywell

Tízmillió eurós beruházással bővíti nagykanizsai gyártóüzemét az amerikai Honeywell – jelentették be egy budapesti sajtótájékoztatón.

A Honeywell 10 millió eurót invesztál nagykanizsai gyártóüzemének bővítésébe, ahol ipari és épületfelügyeleti rendszerek széles körében használt alkatrészeket gyártanak. A jelenleg 12 ezer négyzetméteren működő gyár területe ennek következtében további 5 ezer négyzetméterrel nő, ami lehetőséget teremt egy lakossági gázszelepek és más, új termékek elektromechanikai alkatrészeinek gyártására szakosodott Kiválósági Központ létrehozására. A kormány 761,25 millió forint támogatással járul hozzá az üzem bővítéséhez, amely várhatóan új munkahelyeket teremt majd a nagykanizsai térségben.

Arthur Simonetti, a Honeywell Európai, Közel-keleti és Afrikai Kormányzati Kapcsolatok osztályának alelnöke a bejelentés kapcsán azt mondta, hogy mind a Honeywell, mind Magyarország számára nagy értékű, magas színvonalú beruházásról van szó.” Termékeink végső felhasználói piacainak bővülése gyártási jelenlétünk növelésére ösztönöz minket, amelynek eredményeképpen üzletágaink is növekednek, és lehetőségünk lesz rá, hogy a következő öt év során munkahelyeket teremtsünk a magyar gazdaság számára.”

A Honeywell a Satronic gyár 1996-os megvásárlása óta, vagyis már közel 20 éve van jelen Nagykanizsán. A több, sikeresen megvalósult bővítésnek köszönhetően jelenleg már 400 alkalmazott dolgozik a következő termékek gyártásán: vízmennyiség-szabályozó szelepek és vezérlők, ipari kazánok vezérlőegységei és alkatrészei, és épületfelügyeleti rendszerek működtető egységei. Az új, elektromechanikus alkatrészgyártással foglalkozó Kiválósági Központ az optimális gyártási folyamatok és a legjobb technológiák alkalmazásával biztosítani fogja a gyár kiváló működését, és megteremti majd a következő generációs termékek gyártásának jövőbeni lehetőségét is.

“Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy Nagykanizsán elektromechanikai termékek gyártásával foglalkozó kiválósági központ épül” – tette hozzá Pécsi József, a nagykanizsai egység ügyvezető igazgatója. „Az új beruházás erős elkötelezettségünket bizonyítja a régió és cégünk folyamatos fejlesztése iránt.”

A Honeywell az 1960-as évek végétől működik Magyarországon.

  • Megosztom