Bővít a Continental cége

Mintegy ötmilliárd forintos beruházással bővíti termelési kapacitását a Continental csoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Kft. Makón és a ContiTech Magyarország Kft. Nyíregyházán, amelyhez a magyar állam 1 milliárd 50 millió forint készpénztámogatást biztosít.

A beruházással 216 új munkahely jön létre Makón és Nyíregyházán, és Makón 4000 négyzetméterrel bővítik a termelési területet, továbbá 5000 négyzetméteres új logisztikai csarnokot alakítanak ki – számol be a Magyar Távirati Iroda.

Nagy Mihály, a ContiTech Fluid Automotive Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a cég fő profilja a hűtő-fűtő csőrendszerek gyártása autókba, amelyeknek dinamikusan bővült a piaca az elmúlt években, és további növekedésre számítanak. Az új modellekben egyre több a hűtést igénylő rendszer, a hibrid, elektromos autókban az akkumulátorok hűtése miatt mintegy dupla annyi hűtőrendszerre van szükség, mint a hagyományos autókban – fejtette ki. Hozzátette: az 1995-ben alapított makói gyár nemcsak előállítja a hűtő-fűtőrendszereket, hanem innen koordinálják a Continental tíz hasonló rendszereket termelő gyárát, a beruházásokról, fejlesztésekről, minőségirányításról is innen döntenek. Az ügyvezető igazgató szerint a Contintental hosszú távon tervez Magyarországon, sikeres az együttműködés a koránnyal.

Nem szeretnének megállni a beruházásokkal, most is folynak a tárgyalások a hűtő-fűtő csőrendszer-gyártó kapacitások további bővítésére a kormány képviselőivel – tette hozzá. Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: nemcsak gazdasági, társadalmi szempontból is kiemelkedő jelentőségű a beruházás, mivel 200 embernek biztosít munkahelyet. Elmondta: a ContiTech a legnagyobb munkaadó a 24 ezres városban, és a beruházás új lehetőségeket nyitott meg a város számára. A polgármester szerint 64-ről 105 hektárra tervezik bővíteni Makó ipari parkját, hogy minél több hasonló céget tudjanak fogadni a városban.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a makói ContiTech Fluid Automotive Kft. 2014-ben 3,6 milliárd forintos mérleg szerinti nyereséget ért el, szemben az előző évi mintegy 2,9 milliárd forintos plusszal. Az értékesítésből származó nettó árbevétel szintén nőtt tavaly: több mint 50 milliárd forintot tett ki az előző évi 41 milliárd után. A kft. jelenleg mintegy 2000 alkalmazottat foglalkoztat.

A nyíregyházi székhelyű ContiTech Magyarország Kft. tavaly 2,6 milliárd forint nyereséget ért el, az előző évi 1,3 milliárd forint után. A cég értékesítésből származó nettó árbevétele 14,2 milliárd forint volt 2014-ben, szemben az egy évvel korábbi 10,6 milliárd forinttal. A Kft. jelenleg mintegy 250 munkavállalót foglalkoztat – írja az MTI.

  • Megosztom