Bosnyák-olasz vb-döntőt tippel Pajor Attila

Folytatjuk foci vb-s tippsorozatunkat, melyben ismert és fociszerető arcokat kérdezünk arról, kit várnak a brazíliai futball világbajnokság fináléjába, hogyan és kivel nézik a meccseket. A helyesen tippelők között a vb hivatalos meccslabdáját sorsoljuk ki. Pajor Attila, a GroupM kereskedelmi és stratégiai igazgatója Bosznia-Olaszország döntőt vár. Még néhány napig lehet tippelni!

 

– Ki játsszák a döntőt?

– Bosznia-Olaszország (esetleg a németek odaérnek). Besic a hosszabbítás 119.ik percében lövi majd a győztes gólt!

 

– Melyik a kedvenc csapatod?

– Bosznia, Anglia, Olaszország ebben a sorrendben.

 

– Kedvenc játékos?

– Ez csak természetes: Muhamed Besic. Ezen kívül akit szeretek még: Andrea Pirlo mert minden pillanatban azt hiszem, hogy mindjárt elalszik aztán mégis csinál valami nagyon nagy dolgot, illetve Ivan Rakitic, nem véletlenül igazolta le a Barcelona. Az új kedvenc pedig: Guillermo Ochoa a mexikói kapus.

 

– Elégedett vagy a bírókkal?

– Nem igazán, ebbe a keretbe Kassai Viktor simán beférne, de még a Fradi meccseken sokat szidott Szabó Zsolt vagy a jó öreg Bede Feri is (ő közben sajnos a kora miatt abbahagyta).

 

– A szurkolók általában nem csak a bírókat szidják, hanem a kommentátorokat is. Neked van kedvenced? És olyan, aki miatt le is halkítod a tévét?

– A Faragó/Hajdú B. páros nagy kedvenc (kár, hogy nincsenek kint), akiket nagyon nem szeretek azok közül sem (Kis Knézy, Szántó Dávid pl.), szóval semleges álláspontra helyezkedem ebben a kérdésben.

 

– Haverokkal nézed a meccseket vagy otthon?

– Is-is, a kieséses szakaszt inkább sokan.

 

– Minden meccset megnézel, vagy szelektálsz?

– Próbálok mindent (ami persze nem sikerül), illetve azért az összefoglalókat mindenképpen.

 

– A magyar válogatott 1986 óta nincs ott a vb-n. Szerinted mi a baj velük?

– Jelenleg talán az, hogy Böde Dani (Lengyel Bandi szokta mondani, hogy darabos, mint a Káli só, pedig csak szeretné, ha Újpesten játszana), illetve Gyömbér Gábor sem játszik sokat. Ha visszanézzük az éveket volt amikor közel voltunk (például a legendás finn-magyar, remélem sokan emlékeznek a gólunkra). Az utóbbi 10 évben persze már ez sem jött össze, nagyon röviden inkább edző, mint játékosproblémát/problémákat látok (gyerektől a felnőtt edzőkig).

 

– Mit gondolsz, Magyarország valamikor is ki fog jutni vb-re?

– Mivel örök optimista vagyok, igen! Klubszinten mindig azt mondogatom a fiamnak, hogy ha az enyémben nem is, az Ő életében a Ferencvárost valamelyik nagy torna döntőjében láthatjuk majd. Miért ne lehetne ez válogatott szinten is?

 

– Mi a baj a magyar focival? Miért nem jutunk ki soha a vb-re?

– Nyilván sok baj van, de úgy vagyok vele, gyenge is lassú is, de a miénk! Szeretem szeretem, meg is nézem a külföldi mérkőzéseket, de sokkal jobban lázba hoz egy magyar válogatott vagy egy Fradi meccs (akár Mezőkövesden).

 

– Ha te lennel a szövetségi kapitány vagy a sportminiszter, mit tennél, hogy jobb legyen a magyar foci?

– Sportminiszter örömmel lennék az könnyebb is. Első lépésként 15 éves kortól kötelezővé tenném a Nemzeti Sport olvasást mindenkinek (legalább a vasárnapi és a hétfői számot). Második lépcsőben a munkahelyeken is bevezetném a reggeli tornát (ahogy távol keleten), végezetül minden családnak adnék egy dvd-t amin látható a Grasshoppers-FTC Bajnokok Ligája mérkőzés (1995.09.13), azt a csodát amit ott láttam, jó ha mindenki átéli újra!

 

A döntő résztvevőire a csoportmeccsek utolsó köréig, június 26-ig lehet tippelni!
Kérjük, az alábbi e-mail címre küldjék el szavazataikat: vbdonto@marketingmedia.hu

  • Megosztom