Borókaiék cége MNB-s megbízást nyert

A Heti Válasz főszerkesztőjének lánya nevén lévő kft. 24,9 millió forint értékű megbízást nyert a Magyar Nemzeti Banktól.

Az Akció BTL Kft. egyedüli ajánlattevő volt a konferenciák és rendezvények szervezésére kiírt MNB-s közbeszerzésen. A kft. ügyvezetője és többségi tulajdonosa Borókai Flóra, Borókai Gábor, az első Fidesz-kormány szóvivője, a Heti Válasz főszerkesztőjének és Borókainé Vajdovits Éva, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kormányirodát irányító helyettes államtitkárának a lánya. Borókai Flóra cége az MNB dolgozóinak csapatépítő programokat, valamint egyéb konferenciákat 24,9 millió forint + áfa összegért szervez. A keretösszeg éppen alatta marad a kis értékű közbeszerzések 25 milliós értékhatárának, amíg nem kell nyilvános ajánlattételi felhívást közzétenni a beszerzésekre – írta meg a Napi.hu.

Az MNB-tender eredményéről szóló tájékoztató szerint a szerződést 2013. december 5-én írták alá, de az Akció BTL Kft. Facebook-oldalára feltöltött képek tanúsága szerint már az MNB decemberi Mikulás partiját is ők szervezték, ezenkívül decemberben részt vettek egy KIM-es konferencia, az elektronikus közigazgatás megújításáról szóló rendezvény szervezésében is.

A rendezvényszervező vállalkozást 2011 októberében 500 ezer forint jegyzett tőkével hozta létre Borókai Flóra és az Akció 360 Reklámügynökség Kft., mely azonban 2012 szeptemberében kiszállt a cégből. Azóta Baldaszti Péter üzletember Borókai cégtársa – írta a a Céginfo.hu adatai alapján a portál. Egyébként az Akció 360 Kft. – melynek 2011. január és 2012. szeptember között már kisebbségi tulajdonosa volt Borókai – korábban is dolgozott az MNB-nek, 2011 októberében nyolc ajánlattevő közül megnyerte a jegybank kommunikációs ügynökségi szolgáltatások ellátására kiírt, nettó 225 millió forint keretösszegű közbeszerzését.

Az Akció BTL Kft. mindössze 4 főt foglalkoztat, és 2012-ben 172 millió forintra növelte nettó árbevételét az előző évi 46 millióról. Borókai Flóra 2012 októberében egyébként Akció Rendezvényügynökség Kft. néven is alapított egy céget, melynek egyszemélyes tulajdonosa és ügyvezetője. E kft. 2012 decemberéig nettó 2,5 milliós forgalmat bonyolított.

  • Megosztom