Bolgár médiacégnél folytatja Dirk Gerkens

Lezárta a legnagyobb bulgáriai többplatformos médiavállalat, a Nova Broadcasting Group akvizícióját a United Group. A Nova vezetését a korábban az RTL Magyarországot és a TV2-t irányító Dirk Gerkens-re bízták – írja az n1info.com.

A Nova csoporthoz tartozik többek között az országos elérésű NOVA TV, tíz egyéb televíziós csatorna, a Net Info, ami a legnagyobb online platform Bulgáriában és a lakosság mintegy 80 százaléka használja havonta, illetve négy rádióadó.

A Nova Broadcasting Group felügyeletét a United Groupon belül Dirk Gerkens látja majd el, aki több mint két évtizedes múlttal rendelkezik a magyar médiapiacon is. A szakember 1995-ben került az RTL Grouphoz, majd a hazai kereskedelmi tévézés indulásakor, 1997-ben érkezett a magyar RTL-hez. A médiacéget 2001 és 2015 tavasza között vezette, a társaság a magyar televíziós piac legmeghatározóbb szereplőjévé vált.

Az RTL-től történt távozása után rövid szünetet követően éles váltással elvállalta a legnagyobb rivális, a TV2 Csoport vezérigazgatói pozícióját, 2016. áprilisától töltötte be a posztot. Irányítása alatt a társaság intenzíven terjeszkedett, jelentősen kibővítve csatornaportfólióját. A vállalattól és a magyar médiapiacról 2019. áprilisában távozott.

A hollandiai központú United Group a dél-kelet-európai térség meghatározó média és telekommunikációs vállalata. A cég média üzletága, a United Media éves szinten több mint 20 ezer órányi saját tartalmat állít elő és több mint 30 csatornán sugároz. A múlt év végén a cégcsoport 8 országban volt jelent, 11 ezer munkatársuk van és nagyjából 10 millió felhasználót szolgálnak ki.

  • Megosztom