Bodolai tovább vinné az Indexet

Az a célja, hogy tovább működjön a lap – nyilatkozta Bodolai László, az Index.hu Zrt.-t birtokló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának és az Index igazgatóságának elnöke az RTL Híradónak, kérdés ugyanakkor, hogy mindezt kikkel valósítja majd meg. A legolvasottabb hazai hírportál szinte teljes szerkesztősége felmondott pénteken, miután egyértelművé vált, hogy Bodolai nem helyezi vissza a múlt szerdán menesztett főszerkesztőt.

Folyamatosan kapja a leveleket olyan újságíróktól, akik az Indexnél szeretnének dolgozni – többek között ezt is jelezte az RTL Híradónak Bodolai László. A Media1 írt a hétvégén arról, hogy több újságírót és szerkesztőt is megkerestek, hogy dolgoznának-e a lapnál.

Az RTL Híradó vasárnap esti beszámolója szerint Bodolai ma bemegy a szerkesztőségbe, hogy átvegye a felmondásokat. Múlt pénteken az Index munkatársai tömegesen nyújtották be felmondásukat, az erről készült képek, illetve videók jól érzékeltették, hogy milyen megrázkódtatást jelentett ez az ott dolgozók számára. Az Index jelenleg csökkentett üzemmódban működik, ami annyit jelent, hogy főleg az MTI híreit közlik, illetve már korábban elkészített anyagok jelennek meg a felületen.

Az Index távozó munkatársai „Távozó indexesek” névvel hoztak létre felületet a Facebookon és jelenleg hivatalosan csak ezen keresztül kommunikálnak. Felhívták a figyelmet arra, hogy bármilyen más felület, ami indexesnek adja ki magát, átverés. Emellett kérték azt is, hogy egyelőre senki ne kezdjen pénzgyűjtésbe vagy bármilyen mikroközösségi szervezésbe, mint írták „jogilag, pénzügyileg és más szempontokból sem tudjuk egyelőre ezeket fogadni, és ha egyszer eljutunk odáig, akkor szeretnénk oly módon elindítani a munkát, hogy az garanciát adjon nektek és nekünk is arra, hogy minden felajánlással el tudjunk számolni”. Azt már korábban jelezték, hogy szeretnék valamilyen formában együtt tartani a csapatot. A Távozó indexesek Facebook profilnak egyébként már jóval több mint kétszázezer követője van.

A pénteki közlések alapján ma délelőtt személyesen is találkoznak majd Bodolaival a szerkesztőség tagjai, a fejleményekről természetesen az mmonline.hu is beszámol majd.

  • Megosztom