Blogtérben a Syngenta

A baseli székhelyű agrárvállalat a jövőbe mutató piaci trendek mellett az innovatív megoldásokra, technológiai újdonságra szeretné felhívni a figyelmet az új blogjában. A posztokat Máté Endre, a Syngenta fejlesztője írja.

 

Piackutatási adatok szerint az agrárvállalkozók és a növényvédelmi szakemberek még mindig inkább nyomtatott kiadványokat olvasnak, ezek hitelességét tartják elsődlegesnek. Azonban a magyar mezőgazdaságban generációváltás zajlik: a 60 év feletti gazdálkodók hatvan százaléka rövid időn belül nyugdíjba vonul, helyüket fiatalok veszik át.

 

Az új generáció már okostelefont használ, rendszeresen tájékozódik az interneten, s keresi azokat az online szakmai fórumokat, ahol globális híreket, nemzetközi tapasztalatokat és szaktanácsokat talál, akár a következő évtizedekre is vonatkozóan. A Syngenta Magyarország ezért úgy döntött, hogy elsősorban a fiatal gazdákat megszólítva, kilép a blogtérbe, s elindít egy önálló blogot, amely a jövőbe mutató piaci trendek mellett az innovatív megoldásokat és a technológiai újdonságokat mutatja be közérthetően, fókuszálva a Syngenta növénykultúra-alapú integrált megoldásaira.

 

Az internetes naplót Máté Endre írja, aki három éve vezeti a Syngenta fejlesztői csapatát, ami teljes körűen felelős a magyarországi adaptációs és demonstrációs kísérletekért. Irányításával zajlanak az integrált megoldások kísérletei a zöldségek, a gyümölcsök, illetve a szántóföldi kultúrák kapcsán, mind a vetőmag, mind a növényvédőszer tekintetében.

 

A Syngenta a világ vezető agrárvállalata, 90 országban tevékenykedik, de a magyarországihoz hasonló blog mindössze néhány országban valósult meg, köztük az Egyesült Államokban, ahol különösen fogékonyak az agrárgazdálkodók az online párbeszédre. A tengerentúli social média platformok példaként szolgáltak a magyar leányvállalat számára is.


Tags: ,

  • Megosztom