Biztonságra tanít a Samsung

A Biztonságos Internet Napja (Safer Internet Day) immár tizenkét éve hívja fel a figyelmet az online világban rejlő veszélyekre. A Samsung SMART School tanárai és diákjai ennek megfelelően már évek óta a tananyag részeként figyelnek a gyerekek körültekintő internethasználatra.

 

A jászfényszarui Samsung SMART School 2014 óta a digitális írás és olvasás fejlesztésének ikonikus helyszíne. A helyi általános iskolás diákok okoseszközökkel (tabletekkel, S-Pennel, okostáblával) felszerelt SMART tantermekben tanulhatják a tananyag egy részét, használva az internet, a keresőmotorok és a közösségi oldalak nyújtotta előnyöket. A diákok minden esetben a tanárok felügyeletével szerzik meg netezéshez szükséges tapasztalataikat, melynek egyik alappillére a biztonság és a lehetséges veszélyforrások ismerete. A Samsung SMART School tanárai az iskola indulásakor intenzív továbbképzésen vettek részt, ahol ők maguk is megtanulhatták a biztonságos internetezés alapszabályait. Azóta több országos pályázaton is eredményesen szerepeltek plakátjaikkal, videóikkal.

 

„A gyerekek biztonságának kulcsa a felnőttek, szülők és tanárok kezében van. Meg kell őket tanítanunk arra, hogy milyen veszélyforrások léteznek az internet világában és hogyan lehet felkészülni rájuk. A megoldás nem az internet kizárása az oktatásból, hanem annak értő és biztonságos használata”- mondta Nyilas Orsolya, a Samsung Electronics Magyar Zrt. kommunikációs vezetője.

 

A Biztonságos Internet Napját az Európai Unió vezette be 2004-ben, azóta országhatárokon átívelő, nemzetközi projekt lett belőle, mely felhívja a figyelmet az esetleges veszélyforrásokra, úgyis mint a zaklatás, adatvédelem, személyiségi jogok védelme.

  • Megosztom