Bevette a Star Wars-csapat Ferihegyet

Sokan kapták fel a fejüket a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren induló járatukra várakozók közül, amikor a hangosbemondóban a Han Solo nevű utast figyelmeztették, hogy fáradjon a Millenium Falconhoz. A KLM budapesti Star Wars napjának nem ez volt az egyetlen meghökkentő eleme.

May the force be with you! – Az erő legyen veled! A Csillagok háborúja szállóigévé vált mondata ihlette a Nemzetközi Star Wars Napot, amelyet minden év május 4-én (May the fourth) ünnepelnek világszerte a George Lucas által megálmodott univerzum rajongói. Idén a holland légitársaság is csatlakozott az ünneplők sorához egy izgalmas flashmobbal a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren.

A filmeposzból ismert karaktereket a délelőtt folyamán több alkalommal is hangosbemondó szólította, a járatukra várakozó utasokat pedig a Star Wars ikonikus zenéi szórakoztatták a csarnok hangszóróiból. A Sky Court közepén pedig – ahol a KLM új business osztályának szuperkényelmes üléseit is kipróbálhatják az utasok – Star Wars jelmezbe öltözött táncosok mutatták be egyéni koreográfiájukat, amely kimondottan erre az alkalomra készült. A profi mozgásművészek mellett a KLM dolgozói is magukra öltötték Darth Vader, a rohamosztagosok vagy éppen Leia hercegnő jelmezét, de a két légitársaság egyenruháját viselő munkatársak is csatlakoztak hozzájuk.

A KLM járataival Budapestről induló utasok pedig egész nap a filmeposzhoz kapcsolódó ajándéktárgyakat kapnak a beszállás előtt a Star Wars pólót viselő munkatársaktól.

A Nemzetközi Star Wars Nap jó alkalom volt arra, hogy a légitársaság felhívja a figyelmet a KLM tengerentúli, elsősorban észak-amerikai járataira, amelyek kényelmes csatlakozást kínálnak a társaság európai csomópontján keresztül, ezáltal az utasoknak poggyáaszaikat csak végső amerikai célállomásaikon kell felvenniük.

Íme a flashmobról készült videó.

 

  • Megosztom