Bevásárolt a Duna House

Megállapodást írt alá az Alex T. Great Sp. z o.o. („ATG”) 100 százalékos üzletrészének megvásárlásáról a Duna House cégcsoport lengyel leányvállalata, a Metrohouse Franchise S.A. . Az akvizícióval a Társaság megerősíti a lengyel hitelközvetítői piacon betöltött pozícióját és megközelítőleg 60 százalékkal növeli a cégcsoport által Lengyelországban közvetített hitelek volumenét. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat Kelet-Közép Európa legnagyobb lakóingatlan-közvetítő csoportjaként 3 országban van jelen.

Az ATG a lengyel piac meghatározó hitelközvetítője, közvetített hitelvolumenének értéke 2019. első három negyedévében 676 millió lengyel zlotyt (mai árfolyamon 52,8 milliárd forint) tett ki. A felvásárolt cég ügynöki tevékenységre szakosodott, a jelzáloghitelek mellett üzleti szolgáltatásokkal és biztosításokkal is foglalkozik. A tranzakció vételára 4,3 millió lengyel zloty, azaz 339,8 millió forint. A tranzakció az aláírás napján sikeresen lezárult.

A Duna House Group a Metrohouse Franchise S.A. 2016. évi felvásárlásával lépett be a lengyel piacra, 2018. novemberében tovább erősítette jelenlétét a GoldFinance akvizíciójával, amely után a jelenlegi a cégcsoport harmadik felvásárlása az országban. Az ATG csatlakozása újabb komoly lépést jelent a Duna House Group lengyelországi hitelpiaci pozíciójának megerősítésében. A mostani ügylet lezárásával, a cégcsoport égisze alatt több mint 700 hitelszakértő fog dolgozni Lengyelországban, akik folytatják a szoros együttműködést a cégcsoport ottani, Metrohouse ingatlanközvetítő hálózatával. A Duna House lengyelországi csoportja így több mint 120 Metrohouse és GoldFinance irodával, valamint több mint 1 300 ingatlan és hitelszakértővel áll az ügyfelek szolgálatára.

„Nyereséggel zártuk a 2019-es évet Lengyelországban és továbbra is elkötelezettek vagyunk a lengyel piac iránt, így az ATG akvizíciója egy logikus következő lépés számunkra. Az akvizíciónak várhatóan az első negyedévtől pozitív hatása lesz a lengyel tevékenység adózott eredményére. A menedzsment összességében 4-5 éves megtérüléssel tervez es bízik abban, hogy a még erősebb piaci pozíciónak köszönhetően a további organikus növekedés is felgyorsul a piacon.” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Guy Dymschiz, a Duna House cégcsoport igazgatóságának elnöke. „Célunk továbbra is, hogy a régió vezetői pozíciójából kilépve a Duna House európai viszonylatban is markáns piaci szereplővé váljon, amelyet további akvizíciókkal tervezünk megvalósítani.”

  • Megosztom