Bevásárolna a Brit Média

Folytatná a terjeszkedést a Klubrádióban tavaly részesedést szerző Brit Média a magyar piacon, a Népszabadság információi szerint a Népszava és a Vasárnapi Hírek megvásárlásáról tárgyal a társaság. A cég szintén tavaly többségi részesedést szerzett a 168 Óra közéleti hetilapot megjelentető Telegráf Kiadó Kft.-ben.

 

Több, egymástól független forrásból úgy értesült a Népszabadság, hogy a Brit Média a Népszava és a Vasárnapi Hírek kiadói jogainak megvásárlásával akar terjeszkedni. A cég tavaly jelent meg a magyar sajtópiacon, amikor beszállt a Klubrádióba. A Brit Média Kft. másfél év alatt, hat részletben mintegy 250 millió forintos tőkeemelést hajt végre a Klubrádiót üzemeltető cégben, a Monográf Zrt.-ben, s az év végére 25 százalékra emelkedik a tulajdonrésze a vállalkozásban – írja a Népszabadság.

 

A napilap összeállítása szerint a Népszava és a Vasárnapi Hírek egyaránt tőkebevonásra szorul, a Brit Média pedig komoly sajtóportfóliót akar építeni. A Népszabadság úgy tudja, hogy több forgatókönyv is van a Brit Média tulajdonszerzésére. Az egyik a Klubrádió mintája, vagyis az, hogy a Brit Média folyamatos tőkeemelések révén szerez tulajdont mindkét újságban. A másik, hogy a cég megvásárolja a lapok többségi tulajdonát. A két verziónál a most befektetett források nagysága különbözik: folyamatos tőkeemelés esetén évek alatt kell kifizetni a vételárat, piaci becslések szerint 400-500 millió forintot, míg többségi tulajdonszerzés esetén azonnal kell előteremteni a pénzt – írja a napilap.

  • Megosztom