Beszáll az e-mobilitási bizniszbe az Alteo

Elektromos mobilitási üzletágat indít az Alteo, a társaság az engedélyes elektromos töltőberendezéseket üzemeltető és e-mobilitási szolgáltató ALTE-GO Kft. nevű cégén keresztül töltőket értékesít, telepít és teljeskörűen üzemeltet országszerte, lakossági és vállalati ügyfeleknek.

Indulásként elsősorban irodaházakban, parkolóházakban, vállalatok telephelyein, továbbá családi és társasházakban tervezik töltőberendezések telepítését és üzemeltetését, stratégiai partnerségek keretében pedig nyilvános töltőállomások kiépítését is vállalják – írja az Alteo közlése alapján az MTI.

A tervek szerint a társaság még az idén átad néhány publikus töltőberendezést, elindítja értékesítési együttműködését a gépjármű-kereskedésekkel, valamint megvalósít egy, az irodaházaknak és társasházaknak töltési szolgáltatást bemutató mintaprojektet.

Az üzletág indításának terve már az Alteo 2019-es stratégiájában szerepelt. Az elmúlt egy évben feltérképezték az igényeket, elsősorban a többségi tulajdonos, a Wallis Csoporton belüli gépjárműkereskedések, ingatlanüzemeltetők és autómegosztó-szolgáltató igényeit megismerve.

A telepített töltőkhöz a vállalat teljes körű üzemeltetési szolgáltatást kínál, beleértve a 0-24 órás telefonos ügyfélszolgálatot, a töltőberendezések műszaki karbantartását és egy teljes körű kiszolgálást nyújtó informatikai rendszert, amely révén biztosított a berendezések és töltések folyamatos figyelemmel kísérése, valamint a fizetés és az elszámolás.

Az Alteo Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek, a papír kedden 804 forinton zárt. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 900 forint, a legalacsonyabb 594 forint volt.

  • Megosztom