Bespájzolt egy gyümölcsnevet a TV2

Bíznak abban, hogy megnyerik a Chili Tv név kapcsán ellenük indított pert, de azért biztos, ami biztos levédettek a főzőcsatornának egy másik elnevezést is.

A magyarul licsiként emlegetett trópusi növényről nevezhet el csatornát a TV2 Csoport, már ha rákényszerülnek. A televíziós társaság ugyanis február első napjaiban kezdeményezte a liChi Tv elnevezés lajstromba vételét a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál.

A Chili Tv név átvariálásával létrejött liChi Tv amolyan vésztartalék szerepet tölthet be. A TV2 Kft. és az AMC Networks Central Europe Kft. között ugyanis egy per van folyamatban. Az AMC szerint a Chili Tv elnevezés túlságosan hasonlít az általuk működtetett TV Paprika nevére. A Fővárosi Törvényszék január elején első körben az AMC-nek adott igazat és eltiltották a TV2-t a Chili Tv név használatától. A TV2 Csoport azonban fellebbezett a döntés ellen és bíznak abban, hogy végül nekik fog igazat adni a bíróság, ezért továbbra is ezt a márkanevet használják.

A gasztronómiai tematikájú Chili Tv 2016. szeptember 26-án kezdte meg a működését. A Nielsen Közönségmérés januári adatai szerint a háztartások 45,3 százalékában érhető el a csatorna műsora. A televízió lefedettsége azonban azóta tovább emelkedett, ugyanis februárban bekerült a DIGI digitális és analóg kábeltelevíziós hálózatának kínálatába is.

  • Megosztom