Beolvad a HírTV-be az ECHO TV

Április elsején beolvad a HírTV-be az ECHO TV, ez egyben azt is jelenti, hogy az ECHO Hungária TV Zrt. műsorszolgáltatása ettől a naptól megszűnik – jelentette be a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA). 

A két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása érdekében döntött így a KESMA kuratóriuma az alapítvány közleménye szerint. Az ECHO HUNGÁRIA TV Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Zártkörű Részvénytársaság és a HírTV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zártkörűen Működő Részvénytársaság átalakul, mégpedig olyan formában, hogy az ECHO TV beolvad a HírTV-be. A cégjogi beolvadásra tekintettel a Kuratórium döntést hozott arról, hogy az „ECHO TV” független televíziós társaság műsorszolgáltatása 2019. április 1. napjától megszűnik.

Az ECHO TV meghatározó főbb műsorai a jelzett időpontot követően a HírTV csatornáján lesznek elérhetők. A HírTV értékrendje, profilja változatlan marad, ugyanakkor a beolvadásban rejlő lehetőségeket kihasználva a műsorszolgáltatás színesebb, tartalmasabb, jobb technikai színvonalon megvalósított lesz – olvasható a KESMA közleményében.

 

  • Megosztom