Bemutatkozott a DIMSZ Keresőmarketing tagozata

A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség (DIMSZ) szeptember elején jelentette be éves közgyűlésén a Keresőmarketing tagozatának indulását és Keresőmarketing kutatását, amit a 20. Internet Hungary-n a szakmai közönség is megismerhetett.

Az idei 20. Internet Hungary-n mutatkozott be elsőként a DIMSZ Keresőmarketing tagozata a szakmai közönség előtt. A „Hogyan keress baromi jó keresőmarketinges ügynökséget?” című előadása során Asztalos Levente (Klikkmánia) és Bay Áron (Reprise) párosa ismertette a DIMSZ működését és az új tagozat misszióját, a friss keresőmarketing kutatást a konferencia második napján.

„A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség a hazai adatvezérelt marketing piac szereplőinek érdekképviseletét látja el. Fő irányvonala a közös ágazati kommunikáció, valamint az adatvezérelt kommunikáció elismertségének erősítése mind a marketingkommunikációs szakma, mind a fogyasztók felé. Kiemelten foglalkozik az adatvédelmi és a területhez kapcsolódó fogyasztóvédelmi kérdésekkel, valamint szakmai rendezvények és workshopok megrendezésével.” – mutatta be a szövetséget Asztalos Levente, a Klikkmánia vezetője.

A friss kutatás, amely ingyenesen letölthető, többek közt olyan fontos kérdésekkel foglalkozik, mint hogy “Tudta, hogy a cégek több, mint felénél az ügyvezető dönt arról, hogy melyik ügynökséggel dolgozzanak együtt?” vagy “Tudta, hogy a legtöbben azért válnak meg ügynökségüktől, mert úgy érzik, nem elég proaktívak és nem megfelelő a kommunikáció?”.

„A csapat a DIMSZ-ben talált egy olyan anyaszervezetet, ami szervezett keretek között aktívan tudja támogatni a terület szakembereit – legyen az tudásmegosztás, edukáció, hatékony közös munka és érdekképviselet – úgy hogy emellett alkalmas is legyen arra, hogy a tagozat erőforrásait összeszervezze, szakmai grémiumi jóváhagyással, szereplőkön átívelő projekteket valósítson meg.” – folytatta az előadást Bay Áron, a Reprise Performance csapatának vezetője.

A DIMSZ az érdeklődőknek október második felében nyújt lehetőséget személyes találkozóra, de előtte is lehetőségük nyílik belépni a szervezetbe, és tagsági jogukkal élve a tagozat vezetőségéről, programjairól dönteni, megismerni a részletes kutatási anyagot.

A formálódó tagozat munkájába elsőként a Cafe Communications, DeepInsight, Digital Heroes, Hellooo, INTREN, Isobar Hungary, Drive, GoodGrind, Growww Digital, Klikkmánia, KMÜ Marketing, Mindshare, Reprise, Toptarget és a Wavemaker csatlakoztak.

A szövetség 2017-ben indította el másik, fogyasztói attitűdkutatását, mely az adatvezérelt terület által használt technológiákkal és csatornákkal kapcsolatos véleményeket vizsgálja a preferenciák és a vásárlások által visszaigazolt hatékonysági mutatók egymás mellé illesztésével. A vásárlók adatmegadási hajlandósága, illetve a mögöttes indokok vizsgálata külön érdekes kérdés, amit fontosnak tartottak kiemelni. Az elemzés eredményeképpen megszületett hiánypótló kutatási anyag a szakemberek számára talán legfontosabb kérdésekbe ad bepillantást.

  • Megosztom