Bemutatkozik a TV2 új vetélkedője

Ma debütál a TV2-n A Piramis, a csatorna új gameshow-ja, a játék műsorvezetője Stohl András lesz. Ez az a produkció, ami miatt az RTL Klub előbbre hozta A Fal című vetélkedőjének bemutatását.

A játékot két páros kezdi, egymással versenyezve azon, hogy három kérdés alatt kinek sikerül több pénzt gyűjtenie. A nagyobb összeget birtokló szerencsés továbbjutó páros egyik tagja a közös játékrész után beül a Piramis belsejébe, ahol teljesen magára hagyva, minden külső segítség nélkül, egyedül kell megválaszolnia a kvízkérdéseket, miközben társa odakint engedi le a labdákat.

Ebben a vetélkedőben nem csak az számít, hogy jó válaszok érkezzenek a kérdésekre, sok múlik a szerencsén. Hiszen még ha helyes is a válasz, előfordulhat, hogy a Piramis tetejéről elinduló labdák kis összegű rekeszbe esnek. Az is megtörténhet, hogy a kint játszó játékos hosszú perceken keresztül milliomosnak érezheti magát, de érkezik egy rossz válasz és az ehhez tartozó büntetőlabda tízmillió forintot is levonhat az addig összegyűjtött nyereményből.

Még ha sikerült is több tízmilliót összegyűjteniük a kérdésekkel, a játék végén, a Piramis csúcsából elinduló aranylabda, még mindig képes gyökeresen megváltoztatni a végeredményt: meg is duplázhatja, de akár le is nullázhatja az összeget, attól függően, melyik rekeszbe hullik. Bármelyikbe is esik az utolsó labda, a Piramis belsejében ülő játékos kap egy ajánlatot és meg kell hoznia élete egyik legnehezebb döntését, elfogadja-e azt, vagy elutasítja. Mivel fogalma sincs, mi történt odakint, hány kérdésre válaszolt jól, vagy rosszul és azt sem tudja, mennyi pénzt gyűjtöttek eddig, ezért azt kell mérlegre tennie, hogy megelégszik-e azzal, amit a szeme előtt lát egy csekken, vagy abban bízik, hogy odakint a játékostársa jóval több pénzt gyűjtött.

Ha ismerősnek tűnik a játékmenet, nem véletlen, hiszen lényegében ugyanezzel a forgatókönyvvel találkozhattunk az RTL Klubon bemutatott A Fal című produkcióban is. Bár az RTL Klubon csak tavasszal indul majd a játék, a csatorna úgy döntött, hogy jóval előbbre hozza annak bemutatóját, miután megtudták, hogy a TV2 is hasonló produkcióra készül. A két rivális csatorna közötti versenyfutásról itt olvashat bővebben.

  • Megosztom