Békéscsabán és Egerben is indulhat a verseny a frekvenciákért

Újabb, a rádiós piacot érintő döntéseket hozott heti ülésén a Médiatanács, így többek között véglegesítették a békéscsabai és egri pályázati felhívásokat, illetve nyilvántartásba vették a Karc FM médiát a 95,3 MHz-es tenderen.

A testület, törvényi kötelezettségének eleget téve, felfüggesztette a Budapest 98,0 MHz körzeti frekvencia közösségi jellegű használatára irányuló pályázati eljárást, ugyanis a Vibe FM Rádió Kft. – amelynek pályázati nyilvántartásba vételét az alaki vizsgálat után a Médiatanács megtagadta – közigazgatási per iránti keresetet nyújtott be. A bíróság jogerős határozatáig szóló felfüggesztési kötelezettséget a médiatörvény írja elő.

A Médiatanács a Budapest 95,3 MHz körzeti frekvencia közösségi jellegű használatára beadott egyetlen ajánlat alaki vizsgálata után pályázati nyilvántartásba vette a Karc FM Média Kft.-t.

Véglegesítette a testület a Békéscsaba 91,8 MHz és az Eger 99,1 MHz helyi frekvenciák pályázati felhívásait közösségi jellegű használatra, valamint elfogadta a Mór 89,0 MHz és a Sopron 104,6 MHz-re vonatkozó tervezeteket. A dokumentumok péntektől olvashatók a hatóság honlapján.

  • Megosztom