Bekerülhet a Telekom kínálatába a Spíler 2

Akár napokon belül bekerülhet a Telekom tévés kínálatába a TV2 Csoport Spíler 2 nevű sportcsatornája a Világgazdaság összeállítása szerint. A médiacég a BL és a spanyol bajnokság hazai közvetítési jogait is megszerezte, azonban eddig a nagyobb műsorszóró társaságokkal nem sikerült megállapodni az új adóról.

Televíziós ágazati forrásokra hivatkozva írja a Világgazdaság, hogy a Magyar Telekom Nyrt. kínálatában hamarosan megjelenhet a Spíler 2, akár már a héten. A lap úgy tudja, hogy a felek között előrehaladott tárgyalások zajlanak. A megállapodásról szóló információt a kereskedelmi televízió hivatalosan nem kommentálta, a Telekom válasza viszont arra utal, hogy valóban zajlanak tárgyalások a Spíler 2-ről.

A Világgazdaság úgy tudja, hogy a TV2 Csoport és a Telekom között nincs anyagi jellegű vita a Spíler 2 kapcsán, ebből pedig az következik, hogy a lényegi kérdések már eldőltek.

A TV2 még augusztus 11-én indította el legújabb sportcsatornáját, a Spíler 2-n egyebek között az UEFA Bajnokok Ligája és a spanyol La Liga mérkőzései is láthatók, az olasz élvonal összecsapásait viszont a Digi Sport szerezte meg a TV2 elől, erről itt olvashat bővebben. A kereskedelmi adónak 2021-ig van érvényes megállapodása mindkét prémiumtartalomra, a licencek értéke sajtóhírek szerint több milliárd forint.

Az értékes csomagok ellenére a futballszezon rajtjára mégsem sikerült megállapodni a sugárzásról egyetlen országos lefedettségű szolgáltatóval sem. A nyolc megyében több mint háromszáz településen működő, mintegy százezer háztartáshoz eljutó Tarr Kft.-vel viszont rögtön összejött az alku: a cég előfizetőinél augusztus eleje óta HD-minőségben fogható a Spíler 2.

  • Megosztom