Befektetés, ami garantáltan megéri – Elindult az MKB Bank rendhagyó image platformja

A bankszektorban egyedülálló programot indított az MKB Bank #20percegészség néven, melyet kampány is népszerűsít. A #20percegészség program célja, hogy minél többen fordítsanak legalább napi 20 percet testi-lelki egészségük megőrzésére, életminőségük javítására. Ezért is lett a kampány jelmondata: „Az egészség a legjobb befektetés!” (x)

„Az MKB Bank rendkívül büszke ügyfélközpontúságára: nálunk nemcsak marketinges frázis az ügyfelekkel való törődés, hanem napi szinten kapunk pozitív visszacsatolást a témában az ügyfeleinktől. Ezt a törődést szerettük volna a következő szintre emelni úgy, hogy a pénzügyeken túl is tudjunk valamit nyújtani az ügyfeleknek. Már a gondolkodás kezdeti fázisában egyértelmű volt, hogy nem egy klasszikus TV kampány lesz a megoldás, hanem egy, a mindennapok ritmusához sokkal jobban illeszkedő, valódi tartalommal és hozzáadott értékkel bíró márkaplatform. Így született meg a #20percegészség program ötlete.” – mesélt a kampány hátteréről Koltai Dániel, az MKB Bank marketing és kommunikációs igazgatója.

A program weboldalán olyan kézzel fogható és inspiráló tippekkel találkozhatnak az olvasók, amelyek mindössze napi 20 perc ráfordítással könnyen beépíthetőek a rohanós mindennapokba: hogyan készíts magadnak egészséges irodai lunch boxot 20 perc alatt, milyen kalandok várnak rád a gyerekekkel, ha 20 percig követtek egy hangyát, vagy hogyan tervezd meg 20 perc alatt a nyaradat úgy, hogy ne csak a gyerekek táboroztatására legyen gondod, hanem arra is, hogy egy-egy napot tudatosan beiktass, amit egy jó könyvvel tölthetsz a strandon EGYEDÜL.

A program szakmai hátterét 4 olyan véleményvezér biztosítja, akik az életünk egy-egy meghatározó területén tudnak praktikus és könnyen beépíthető tanácsokkal és tippekkel szolgálni. Havas Dóra gasztroblogger az egészséges táplálkozás, Kádár-Papp Nóri, a Gyerünk, anyukám! edzője a mozgás, Bábel-Szücs Szilvia aka Anyapara a saját magunkra fordított idő, míg az Apu-kalipszis blog szerzője, Ficza János a családdal töltött idő fontosságára hívja fel a figyelmet.

„Mivel a célunk nemcsak az, hogy minél többen olvassák a cikkeket, hanem valóban meg is fogadják a tanácsokat, ezért gondoltunk azokra is, akik úgy érzik, hogy egyedül nem lenne elég kitartásuk egy ilyen életmódváltáshoz. Létrehoztunk egy Facebook-csoportot, ahol nem csak a bloggerek tippjeit olvashatják, hanem bárki megoszthat egymással egy-egy témába vágó cikket vagy személyes tapasztalatot, élményt.” – mondta Koltai Dániel.

A programot nagyszabású TV és online kampány népszerűsíti, melyhez kétféle tv spot, valamint egy hosszabb, csak a bank Youtube-csatornáján látható spot is készült, továbbá online bannerek és cikkek egészítik ki a kommunikációt. A programhoz Facebook-csoportban vagy az Instagramon lehet csatlakozni, valamint hetente hírlevelet is kapnak azok, akik feliratkoznak a program weboldalán.

A bank elhivatottságát jelzi, hogy a filmben több banki dolgozó is feltűnik, akik nemcsak reklámfilm szereplők, de egyben az egészséges életmód bankon belüli nagykövetei is.

A reklámfilm forgatásán készült képek:

Az MKB #20percegészség program itt ismerhető meg:

mkb20percegeszseg.hu

instagram.com/mkb20percegeszseg

https://www.facebook.com/groups/MKB20percegeszseg

  • Megosztom