Bárki hős lehet a BGE appjával

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) élményalapú, a középiskolás korosztálynak szóló komplex pályaorientációs programjának keretében elkészült a BGE HEROES szerepjátékra épülő mobilalkalmazás, amelyben a felhasználók egy virtuális kémtörténet digitális hőseiként izgalmas és játékos formában megismerhetik a BGE képzési portfóliójának legfőbb tématerületeit.

A Budapesti Gazdasági Egyetem a 2018-as évben felvett hallgatói létszámot tekintve ma Magyarország legnépszerűbb gazdasági képzést nyújtó egyeteme, az előzetes felvételi adatokból pedig látszik, hogy idén szeptemberben újabb 8 százalékos bővülés várható. Az alkalmazott tudományok egyeteme ranggal büszkélkedő intézmény kiemelt figyelmet fordít a középiskolások pályaorientációjára, különös tekintettel a képzési portfóliójába tartozó üzleti-közgazdász és gazdaságinformatikai képzésekre, amelyek hiányszakmák jelenleg a hazai munkaerőpiacon. Emellett az Egyetem figyelemmel kíséri a felnövekvő generációk érdeklődésének és motivációinak megismerését is, elsősorban hallgatói szolgáltatásainak jövőbeni fejlesztése szempontjából, így olyan innovatív, digitális megoldásokat alkalmaz, amelyek lehetővé teszik a diákok közvetlen elérését.

Mindezekre tekintettel, a Budapesti Gazdasági Egyetem élményalapú, a középiskolás korosztály érdeklődését felkeltő, komplex pályaorientációs programot indított, melynek keretében elkészült az IOS és Android informatikai környezetben is futó BGE HEROES szerepjáték alapú mobilalkalmazás. A felhasználók egy virtuális kémtörténet főszereplőivé válnak, miközben szórakoztató formában oldhatnak meg logikai, matematikai és informatikai feladatokat. A digitális hősök így játékosan fejleszthetik kompetenciáikat, bővíthetik tudásukat. A BGE HEROES tematikája, módszertana és célja egyedülálló abban a tekintetben, hogy szórakoztató formában, logikai és ügyességi feladatokon keresztül fejleszti és bővíti a diákok készségeit és szakmai ismereteit, egyúttal felkelti az érdeklődést a BGE jelenlegi képzési portfóliója, illetve az okostelefon-technológia alapjaira épülő jövőbeni képzési formái iránt.

Dr. Dietz Ferenc, a BGE kancellárja hangsúlyozta: „A BGE minden fejlesztésében tetten érhető a stratégiai gondolkodás és a hosszú távú értékteremtés. Ez igaz a hallgatói utánpótlást érintő programjainkra és a digitális környezetünk fejlesztéseire is. Komplex pályaorientációs projektet valósítunk meg, amelyben meghatározó szerepe van a nyári táborunknak, felzárkóztató foglalkozásainknak, mentorprogramunknak, középiskolásoknak szóló ötletversenyünknek, illetve a most elkészült BGE HEROES szerepjátékra épülő mobilalkalmazásunknak is. Meggyőződésem, hogy hatékony pályaorientációs programról csak akkor beszélhetünk, ha az széles körűen alkalmaz digitális megoldásokat, hiszen a felnövekvő generációk a virtuális tér különböző csatornáin keresztül gyűjtik be a számukra fontos információkat, legyen az tudás vagy szórakozás.”

A BGE HEROES mobilalkalmazás az EFOP-3.4.4-16-2017-00013 felsőoktatásba bekerülés fokozását támogató pályázat keretein belül valósult meg.

  • Megosztom