Barátok közt és a Transformers

Az RTL Klub szappanoperája behúzta a múlt hetet is, nem volt ellenfele a Batátok köztnek. A TV2 legsikeresebb műsora a 18-49 évesek körében a Transformers, a teljes lakosságnál pedig a Tények volt.

A nyári pangás jellemezte a két piacvezető kereskedelmi csatorna elmúlt hetét. A 18-49 évesek körében és főműsoridőben az RTL Klub 14,4 százalékos, a TV2 pedig 8,2 százalékos közönségarányt ért el. Ez a korábbi héthez képest az RTL Klub esetében 2,4 százalékpontos, a TV2-nél pedig 0,1 százalékpontos csökkenést jelent. Hétfőtől szombatig az RTL Klub nyerte az estéket, vasárnap viszont – 11,6 vs. 10,6 százalék arányban – a TV2 produkált jobb közönségarányt.

Ahogy a cikk végén lévő táblázatokból is látszik, a műsoros toplista élbolyát az RTL Klub műsorai uralták, különösen a 18-49 évesek körében. A kereskedelmi célcsoportnál és a teljes lakosság körében is a Barátok közt múlt csütörtöki epizódja volt a legnézettebb produkció. A sorozat a 18-49 éveseknél 302 ezer nézőt vonzott, 19,7 százalékos közönségarány mellett. A teljes lakosságnál pedig 842 ezres nézőszámot és 19,8 százalékos share-t ért el. A Barátok köztöt a nézettségi versenyben az Éjjel-nappal Budapest, a Szulejmán, a Fókusz, a Helyszínelők, a Válótársak és a Híradó követte.

A TV2 esetében a vasárnap este műsorra tűzött Transformers 2. vonzotta a legtöbb érdeklődőt a 18-49 évesek köréből, konkrétan 175 ezer nézőt (13 százalékos share mellett). A teljes lakosságnál a TV2 legnézettebb műsora a csütörtök esti Tények volt, a hírműsor 619 ezres nézőszámmal és 20 százalékos share-rel büszkélkedhetett.

Heti átlagban nem történt változás az RTL Híradó és a Tények versenyében. Előbbi átlagosan 16,7 százalékos, utóbbi 14,1 százalékos közönségarányt hozott össze – mindkettő kevesebbet, mint egy héttel korábban. A heti átlagoknál maradva, a Fókusz 16,3 százalékos, az Éjjel-nappal Budapest 17,9 százalékos, a Barátok közt pedig 18 százalékos átlagos közönségaránnyal zárta az elmúlt hetet.

A TV2-n az Édes Élet Holiday 7,6 százalékos, a Jóban Rosszban pedig 8,4 százalékos heti közönségarányt produkált. Ez azt jelenti, hogy az Édes Élet nyári változata továbbra is kicsivel a TV2 csatornaátlaga alatt tengődik, a hamarosan a SuperTV2-re költőző Jóban Rosszban viszont jobban szerepelt a televízió átlagos közönségarányánál.

A tíz legnézettebb műsor a 18-49 éveseknél:
hetitop32het1849

A tíz legnézettebb műsor a teljes lakosságnál:

hetitop32hetteljes

Heszler Róbert

Adatok forrása: RTL / Nielsen Közönségmérés
Megjegyzés: amennyiben külön nem jelezzük, akkor az adatok a 18-49 évesekre vonatkoznak és magukban foglalják az időeltolásos tévézést. Főműsoridő alatt a 19:00 és a 23:00 közötti időszakot értjük. A top 10-es táblázatokban a műsorok legnézettebb heti epizódjai szerepelnek.

  • Megosztom