Banki adatokat szerezne a Facebook

Az adatvédelmi botrányok között kevergő Facebook még több információra vágyik. A bankok egyelőre nem szívesen mennének bele a partnerségbe.

 

A Facebook azt javasolta az amerikai bankoknak, hogy az ügyfelek pénzügyi adataiért cserébe segít új szolgáltatásokat ajánlani nekik. A közösségi oldalt a számlaegyenleg, a kártyás tranzakciók és minden más is érdekelné.

A Facebook, amely jelentős árfolyamesésén van túl a legutóbbi negyedéves jelentés után, azon igyekszik, hogy az emberek összekapcsolása mellett kereskedelmi tranzakcióknak is helyt adjon. A cég a JPMorgan Chase-szel, a Wells Fargóval, a Citigrouppal és a US Bancorppal is tárgyalt együttműködési lehetőségekről. Többek között a Facebook Messengerre próbálták felterelni a bankokat.

A tárgyalásokat aggályossá teszi, hogy a Facebook ellen több adatvédelmi vizsgálat folyik. Egyrészt az elmúlt fél évben robbant ki a Cambridge Analytica-ügy, és fény derült arra, hogy a közösségi oldal adatait a 2016-os választások és a brexitszavazás befolyásolására is próbálták használni. Minderre úgy került sor, hogy a felhasznált 87 millió profil gazdája nem adott engedélyt – írta a fintechradar.hu.

  • Megosztom