Hatalmas elbocsátások a Bildnél

Német lapinformációk szerint 170-200 embert küldhetnek el a Bild című napilaptól, mivel kiadója, az Axel Springer további 20 millió eurós költségcsökkentést szeretne elérni. A Springer részéről azt közölték, hogy a számok nem pontosak és egyelőre nincs végleges döntés a leépítésről.

 

A Der Spiegel arról számolt be, hogy mintegy 170-200 embert bocsátanak el Németország legnagyobb példányszámú napilapjától, a Bildtől. A Magyarországon is számos kiadvánnyal rendelkező Axel Springer lapjától a cégnél tervezett további költségcsökkentés miatt küldenének el alkalmazottakat. A hír annak tükrében meglepő, hogy Mathias Döpfner márciusban még úgy nyilatkozott, hogy nem lesz leépítés.

 

Az Axel Springer részéről nyilatkozó illetékes egyébként hangsúlyozta, hogy nem pontosak az információk, a közölt számok nem pontosak, és egyelőre nincs végleges döntés a létszámcsökkentésről, több lehetséges forgatókönyvet vizsgálnak.

 

Az Európa egyik vezető lapkiadójának számító Axel Springer rekorderedménnyel zárta a múlt évet, ami főként a gyorsan növekvő digitális üzletágnak és a külföldi érdekeltségek jó eredményeinek volt köszönhető. Az adózott eredmény rendkívüli tételektől megtisztítva 348 millió eurót tett ki tavaly az egy évvel korábbi 342 milliót követően. Tavaly első ízben hozott többet a digitális média az Axel Springernek, mint a hagyományos.

  • Megosztom