Baj lehet a hazai bankokkal?

A következő hónapokban úgy tűnik, hogy nem mindig lesz elérhető és működőképes a netbanki szolgáltatás. Emellett fennakadások lehetnek az ATM-eknél és a fióki kiszolgálásban is.

 

Hétfőn több banknál is hiba merült fel a netbankos rendszerben, volt ahol csak az utalásokat nem tudták intézni, de olyan is akadt, ahol be sem tudtak lépni az ügyfelek az online felületre. A Pénzcentrum szakértőkre hivatkozva azt írta ezzel kapcsolatban: jobb, ha hozzászokunk, ugyanis a devizahitelek elszámoltatása plusz terheket tesz a bankok számítástechnikusaira (IT-sek) – írja a Hír24.

 

A KPMG szakértője, Sallai György pedig pár napja azt mondta, a sokszor emlegetett átlagos devizahiteles nem létezik. Emiatt a hitelintézeteknek rengeteg alkalmazottat kell ráállítaniuk a devizahiteles elszámolás és forintosítás kiszámolására. Ők pedig emellett csak korlátozottan tudják szokásos napi munkájukat végezni.

 

A lap szerint arra lehet számítani, hogy a kilencvenes években kialakított rendszereknél nem lesz ugyan több hiba, mint eddig, viszont azok megjavítása tovább tarthat.

 

Aki erre esetleg legyint, mondván nem szokott netbankolni, a fiókban intézi a pénzügyeit vagy ATM-ből vesz fel pénzt, és úgy fizet, annak van egy rossz hírünk. Ugyanazt a rendszert használja mindegyik forma – olvasható a hir24.hu-n.

 

 

A Marketing&Media magazin legújabb előfizetési akciójában a lapunk mellé ajándékba adunk HVG Extra-, Marie Claire-, National Geographic-, Playboy-előfizetést és választhat egy 10 ezer forintos borválogatás, vagy egy páros Oxygen Wellness-belépőt. Kattintson ide a részletekért! (x)

 


Tags: , ,

  • Megosztom