Az MEC a legjobb a RECMA szerint

Az MEC kapta a legjobb minősítést a magyar ügynökségek közül a RECMA legfrissebb, a minőségi szempontokat mérlegelő rangsorában. Csoport szinten a Group M bizonyult a legjobbnak a felmérésben.

 

Az új besorolás a RECMA 2013-as „Compitches” értékelésén (amely az ügynökségek tendereken nyújtott versenyképességét vizsgálja), valamint egyéb minőségi paraméterek vizsgálatán alapul, és jól tükrözi a 2013-as ügynökségi változásokat, fejlesztéseket.

 

Az ügynökségek szerinti besorolásban egy ügynökség, az MEC kapott „magas minősítést” 12 ponttal, hat ügynökség jó minősítést, öt átlagos, és egy alacsony minősítést szerzett. Csoport szinten a Group M bizonyult a legjobbnak a felmérésben.

 

Az 1991-es párizsi alapítású RECMA az egyetlen kutatócég, amely a médiaügynökségek értékelését végzi világszerte. A RECMA 50 országban 700 médiaügynökséget értékel a forgalmi adatok mellett további 16 minőségi szempont alapján, például ügyfélmozgások, tendereken nyújtott versenyképesség, new business tevékenység, változások a top managementben és digitális specialisták körében, a szolgáltatások sokszínűsége, nagy ügyfelek kiszolgálása, munkatársi és ügyfél lojalitás, stb.

 

A TOP 5 ügynökség:

1. MEC – 12 ponttal magas minősítésű

2-4. OMD, Havas Media, Mediacom – 9 ponttal jó minősítésű

5. Starcom Medivavest – 8 ponttal jó minősítésű

 

Csoport szinten a minőségi szempontú értékelés szerint az eredmények:

1. Group M – 21 pont

2. Publicis / Vivaki – 11 pont

3. Omnicom Media Group és Mediabrands – 10 pont

4. Havas Media – 9 pont

5. Dentsu Aegis Network – 5 pont

  • Megosztom