Az LVMH és az Auchan tulajdonosai a leggazdagabbak

Bernard Arnault, az LVMH luxuscsoport elnök-vezérigazgatója 21,24 milliárd eurós vagyonával továbbra is a leggazdagabb francia a Challenges című francia gazdasági magazin szerint. Az ötszáz legvagyonosabb francia listájának második helyén Gérard Mulliez, az Auchan csoport alapítója, valamint a Leroy Merlin és a Décathlon tulajdonosa áll 21 milliárd euróval, a 17,5 milliárd eurós vagyonnal rendelkező Bettencourt család előtt, amely a L’Oréal örököse.

Az év elején a leggazdagabb franciát, Bernard Arnault-t, az amerikai Forbes magazin a világranglista negyedik helyére sorolta be, míg a legvagyonosabb francia nő, Liliane Bettencourt a 15. helyet kapta. Bettencourt-ék vagyona két év alatt 50 százalékkal növekedett a Challenges szerint, amely arra utal, hogy a családi viszályok és a politikai kapcsolatok miatti hatalmas médiaérdeklődés nem volt negatív hatással a család pénzügyeire, illetve a L’Oréal működésére – írja az MTI.
   
Negyedik helyre is egy luxuscsoport, az Hermes igazgatótanácsának elnöke, Bertrand Puech került. A vállalatnál egyébként az elmúlt hónapokban az LVMH jelentős és vitatott befolyásra tett szert.  
A tíz leggazdagabb francia közé először került be az italipari vállalkozással rendelkező Castel család 4,5 milliárd eurós vagyonával. Az energiától a közlekedésen át a médiával is foglakozó Bolloré csoport is először kapott helyet az élvonalban, 3,8 milliárd eurós vagyonnal.

Az ötszáz leggazdagabb francia vagyona egy év alatt 25 százalékkal növekedett: a tavalyi 194 milliárd euróról 240 milliárdra.
A lista összeállításakor a magazin nem vette figyelembe a vállalkozók magáncímen birtokolt vagyonát, azaz lakóingatlanait, műtárgyait vagy a gazdagság úgynevezett “nem tartós külső jegyeit”, mint például repülőket, jachtokat vagy autókat – értesült az MTI.

  • Megosztom