Az eső pörgette az Időkép látogatószámát

A viharok, a nyári esős időszakok nagyon jót tesznek a meteorológiával foglalkozó weboldalak látogatószámának. Tegnap bekerült a három leglátogatottabb site közé az Időkép, de ebben a hónapban álltak már az első helyen is.

A tegnapi esős idő jót tett a meteorológiai weboldalak látogatottságának. A saját területén piacvezetőnek számító Időképet az online látogatottsági toplista harmadik helyére repítette a párás, esős idő. Az Időkép tegnap a belföldi látogatók körében 423 ezer látogatót ért el. Ennél több netezőt tegnap csak az Origo (603 ezer) és az Index (551 ezer) vonzott. Az Időkép ezzel olyan nagy látogatottságú site-okat is megelőzött, mint a Blog.hu, vagy éppen a 24.hu.

Az online meteorológiai piac második legerősebb szereplője is közel volt a top 10-be kerüléshez: a Köpönyeg.hu 225 ezer látogatót vonzott, ezzel a napi toplista 12. helyén végzett. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hivatalos weboldala, a met.hu már hátrébb – a 39. helyen – tűnt fel, de a 84 ezer látogatójuk is több az átlagos látogatószámuknál. A kisebb piaci szereplők közül a Metnet 9325, az Időjárás.hu pedig 9285 látogatót vonzott.

Júliusban azonban volt még ennél is pörgősebb napja az időjárással foglalkozó site-oknak. A viharos időt, sok helyen jégesőt hozó július 13-án az Időkép 643 ezres látogatószámot ért el a belföldi internetezők körében, így a legnépszerűbb weboldalnak bizonyult. Aznap a Köpönyeg.hu is a tizedik helyen végzett 295 ezer látogatóval, a met.hu pedig 23. lett a maga 139 ezer olvasójával. A Metnet 14 324, Időjárás.hu 14 333 látogatóval büszkélkedhetett.

Adatok forrása: Digitális Közönségmérési Tanács (belföldi netezők, PC, mobil, tablet együtt, RU- valós felhasználók).

  • Megosztom