Az iPhone 11 volt a legnépszerűbb okosmobil

Az idei első negyedévben az iPhone 11 bizonyult a legnépszerűbb modellnek az okostelefonok piacán, 19,5 milliót adtak el belőle, ami majdnem háromszorosa a második helyezettnek.

Az Omdia elemzése szerint – a cég az Informa Tech kutatási részlege és az IHS Markit technológiai kutatási egysége összeolvadásával jött létre – az iPhone 11 első negyedéves teljesítménye azért is figyelemreméltó, mert annak ellenére, hogy a COVID-19 járvány miatt visszaesett a telefonok forgalma, többet adtak el belőle, mint a 2019 elején listavezető iPhone XR-ből.

A rangsorban a TOP10-ben egyébként az Apple és Samsung modellek mellett a Xiaomi képviselteti magát két eszközzel. A második legnagyobb mennyiségben eladott okostelefon az első negyedévben a Samsung Galaxy A51 volt, 6,8 milliós tétellel, míg a harmadik a Xiaomi Redmi Note 8 lett 6,6 millióval.

Az Omdia megvizsgálta azt is, hogy az 5G-képes telefonok forgalma hogyan alakult. Ebben a szegmensben a Samsung Galaxy S20+ 5G bizonyult a legnépszerűbbnek, ez a modell az összesített rangsorban a 9. volt, 3,5 milliós értékesítéssel. A második és harmadik helyen ebben a kategóriában két Huawei telefon, a Mate 30 5G és a Mate 30 Pro 5G szerepeltek.

  • Megosztom