Az internetre költözik az M3

Május 1-től megszűnik a lineáris tévécsatornaként az M3, ettől az időponttól az interneten keresztül lesznek elérhetők a tartalmai.

Arról, hogy 5,5 évvel az indulás után megszűnik az M3 tévécsatorna a dtvnews.hu számolt be először, a portálnak feltűnt, hogy a műsorszóró szolgáltatók májustól érvényes szolgáltatási feltételeiben már nem szerepelt a csatornakiosztásban az adó. A dtvnews.hu beszámolója szerint iparági körökben már az év elején felmerült a csatorna megszűnésének lehetősége, igaz korábbi időponttal.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya szombaton arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a közmédia klasszikus tartalmait sugárzó csatornáját, az M3-at május elsejétől az m3.hu honlapon ingyenesen lehet elérni. A közmédia a változással kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a technikai újításnak köszönhetően a néző maga állíthatja össze az általa érdekesnek tartott tartalmakat. Az a cél, hogy a nézőket segítsék a szabad műsorszerkesztésben és a választásban.

Az első év kísérleti év, erre tekintettel folyamatosan bővülő kínálattal az online térben a közmédia minden olyan videóanyaga elérhetővé válik ingyenesen, amelynek online jogával rendelkezik.

A csatorna olyan ismert, klasszikus tartalmakkal várja nézőit az online térben, mint például A Tenkes kapitánya című kultikus sorozat, a Hölgyválasz beszélgetős műsor vagy a Beszéljünk a jövőnkről, Balogh János akadémikus ökológiai kérdéseket boncolgató tudományos műsora. Ezen kívül sok más szórakoztató műsor, színházi közvetítés, ifjúsági film és rajzfilm lesz elérhető – tették hozzá.

  • Megosztom