Az influencerek világába repít a BrandMania

Az influencerek csúcstalálkozóján járt a BrandMania stábja, ahol azt kutatta, hogy mennyire fontosak a véleményvezérek a márkáknak és milyen lehetőségek vannak még ebben a piacban. A műsorból az is kiderül, hogy milyen témákkal lehet igazán jól hasítani a világhálón.

2020-ban akár tízmilliárd dolláros is lehet influencer marketing piac. Az egyik legtöbbet emlegetett szó ma a marketing szakmában az „influencer”, azonban számos kérdés van, amiket tisztázni kell ezzel kapcsolatban. Ez adta az ötletet az Inluencer Fesztivál létrehozásához – számolt be a kezdeményezés hátteréről Hinora Ferenc, a Hinora Group Communications vezetője, az esemény főszervezője.

Hajagos Rita, a Red Lemon Media társtulajdonosa, szakmai vezetője a BrandManiának nyilatkozva elmondta, hogy a kicsit innovatívabban gondolkodó, követő márkák már használják az influencereket, integrált kampányokban látszik, hogy építenek erre az eszközre. Hozzátette azt is, hogy bár még kicsit messzebb van a csúcsa ennek a marketing eszköznek, de már közeledik.

Szekeres Pétertől, a Neticle Kft. társalapítójától és ügyvezetőjétől azt is megtudhattuk, hogy mik a legnézettebb tartalmak az interneten. Kiderült, hogy általános trend a neten, hogy a negatív érzelmek, történetek azok, amelyek nagyon gyorsan terjednek a világhálón.

A műsorban megszólal többek között Csiszár Gergő, a Post For Rent International Zrt. vezérigazgatója, aki beszélt az influencerek által előállított tartalmak minőségéről is. Taylor Jones, a The Hello Group vezérigazgatója, és Ed Brew, a The Hello Group Head of Strategic Partnership-je pedig többek között arról beszélnek, hogy mitől lehet sikeres egy youtuber.

Természetesen maguk az influencerek sem maradhattak ki a műsorból, Lilu és Puskás Peti számolnak be tapasztalataikról. Fazekas Ildikó, az Önszabályozó Reklám Testület főtitkára pedig arról beszél, hogyan kell kezelniük a szponzorált tartalmakat a véleményvezéreknek.

A BrandMania legújabb adásának ismétlését megnézheti szombat délelőtt az RTL Klubon, vasárnap délelőtt az RTL II-n, vagy az RTLMost.hu-n.

  • Megosztom