Az HBO-t és a Showtime-ot is behúzhatja az Apple

Gőzerővel készül az Apple saját streaming videószolgáltatása elindítására és a jelek szerint nagyon közel a megállapodás több fontos tartalomgyártóval is. Az új szolgáltatás részleteit várhatóan március 25-én mutatják majd be.

Az HBO, a Showtime és a Starz képviselőivel is előrehaladott tárgyalásokat folytat az Apple, így valószínűleg sikerül megállapodni még a március 25-i esemény előtt – írja a The Verge. Arról már korábban jelentek meg beszámolók, hogy az amerikai cég központjában, a Steve Jobs Theatre-ben megtartott rendezvényen jönnek majd a részletek a vállalat előfizetős streaming videószolgáltatásáról.

Annak ellenére, hogy várhatóan dollárban milliárdos nagyságrendű összeget fordít majd saját tartalmak előállítására is a társaság, az induláskor egyértelműen külsős tartalomgyártó partnerek közreműködésére lesz szükség. A The Verge összeállításában említett három prémium hálózattal és tartalmaikkal komoly előrelépést tehetne az Apple. A Bloomberg beszámolója alapján az új szolgáltatás az Apple TV applikáción keresztül lesz elérhető iOS-t használó eszközökön, illetve az Apple TV készüléken keresztül.

Az Apple március 25-i bemutatójára a korábbi beszámolók szerint olyan ismert hollywoodi személyiségeket várnak, mint J.J. Abrams, illetve Jennifer Garner, akik részt vesznek a saját tartalmak előállításában is.

A fizetős streaming videószolgáltatások kapcsán egyébként izgalmas év várható idén, hiszen a piacot egyelőre uraló Netflix számára nem csak az Apple jelent majd kihívást, de várhatóan a Disney is elindítja saját szolgáltatását, és ha igazak a hírek, a jövőben például csak az ő platformjukon lesznek elérhetők a Marvel Cinematic Universe-be tartozó szuperhősfilmek.

  • Megosztom