Az Alza is beszállt a védekezésbe

Az Alza.hu webáruház aktívan bekapcsolódott a koronavírus elleni küzdelembe. A járvány terjedése ellen bemutatótermében már korában szigorú biztonsági intézkedéseket, valamint érintésmentes értékesítést vezetett be, most pedig a frontvonalban harcoló egészségügyi dolgozók segítségére siet, és 3D nyomtatók segítségével arcvédő pajzsokat gyárt számukra. Az Alza.hu az első 100 darab pajzsot már át is adta a Honvédkórház számára, és további segítőkész önkénteseket keres. Az önként jelentkezők számára ingyenesen biztosít 30 darab 3D nyomtatót, gyártási rajzot adatfájlban, illetve alapanyagokat kedvezményes áron.

Az Alza munkatársai már elkezdték a 3D nyomtatást a budapesti Róbert Károly körúton található bemutatótermükben. Hetente 100 darabot tudnak előállítani, amelyeket aztán különböző egészségügyi szervezeteknek ajándékoznak a koronavírus elleni védekezést segítve. Az első szállítmányt hétfőn adták át a Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány számára.

„Az egészségügyi dolgozók a frontvonalban küzdenek a koronavírus-járvány elleni harc során, és mi azon dolgozunk, hogy segítsük őket a védekezésben” – mondta Takács Csaba, az Alza.hu magyarországi vezetője. „A webáruházunk által forgalmazott 3D nyomtatók felhasználása arcvédőpajzsok nyomtatására most a leggyorsabb és leghatékonyabb módunk arra, hogy mi is segítsük a járvány elleni küzdelmet” – tette hozzá.

A 3D nyomtatásra jelentkező önkéntesek 60 napra kapják kölcsön a készülékeket, cserébe vállalniuk kell, hogy a megadott egészségügyi intézmények számára nyomtatnak arcvédőket. Az érdeklődők az arcpajzs@alza.hu e-mail címen vagy a 06-1-701-1111 telefonszámon jelentkezhetnek.

A webáruház maximális biztonságot fordít a termékek kiszállítására is – a raktárt rendszeresen fertőtlenítik, a bemutatóteremben érintésmentes kiadás üzemel, és a cég minden alkalmazottját védőfelszerelésekkel látta el. Mindenki számára elérhető az antibakteriális szappan és fertőtlenítőszer, valamint az egyszer használatos kéztörlők. A vásárlók a kézbesítés módját a 18 kihelyezett AlzaBox egyikébe, vagy házhozszállítással is kérhetik.

  • Megosztom