Az 5G pörgeti a mobilértékesítést

Idén 3 százalékkal bővülhet az okostelefonok globális értékesítése a Gartner prognózisa szerint, a bővülésben meghatározó szerepet játszhat az 5G-s készülékek iránti növekvő kereslet.

Ebben az évben összesen 1,57 milliárd okostelefont vásárolhatnak világszerte a magánszemélyek a piackutató prognózisa alapján. Az erre az évre jósolt növekedés azért is lenne különösen fontos a gyártók számára, mert tavaly éves összevetésben 2 százalékkal csökkent az okosmobilok forgalma.

A 2019-es visszaesésben a felsőkategóriás készülékeknél mutatkozó túlkínálat, illetve az eszközök hosszabb életciklusa is szerepet játszott. Az idén azonban az 5G hálózatok elindulásával ugrásszerűen nő majd a kereslet az újgenerációs mobiltechnológiával kompatibilis készülékek iránt.

A Gartner prognózisa szerint 2020-ban csak 5G-s telefonból 221 milliót értékesítenek világszerte, amivel 12 százalékos szeletet hasítanak ki a teljes piacból. Jövőre még nagyobb lesz a kereslet az ilyen készülékek iránt, közel félmilliárdot adhatnak majd el belőlük.

  • Megosztom