Axások is küzdenek az árvízzel

A június 8. és 16. között zajló Társadalmi Felelősségvállalás Hete keretében önkéntes véradáson, jótékonysági ruha-, játék- és élelmiszergyűjtésben, továbbá az egészségmegőrzést és a környezetvédelmet támogató akciókban vesznek részt az AXA Magyarország munkatársai. Emellett részt vettek a dunai árvízi védekezésben és kármentésben is, a folyó szentendrei szakaszánál. A gátak építését és megerősítését homokzsákok töltésével segítette a társaság által szervezett 34 önkéntesből álló csapat, összesen 140 munkaórában.

 

A hét folyamán az AXA magyarországi vállalatainak mintegy 50 dolgozója ad vért, míg több százan a Vöröskereszt és a budapesti Hajléktalan Óvoda számára ruhákat, játékokat és élelmiszereket gyűjtenek, továbbá a XIII. kerületi Béke úton faültetési akcióban is részt vesznek.

 

Az AXA Magyarország munkatársai Szentendre Város Önkormányzata irányításával a dunai árvízvédelmi munkálatokban is segítettek, az önkéntesek 140 munkaóra alatt összesen mintegy 2000 zsákot töltöttek meg homokkal.

 

Június 8. és 16. között a pénzügyi szolgáltató világszerte 160 ezer dolgozója vállal önkéntes segítést az 57 országban zajló rendezvénysorozat programjai keretében.

 

A karitatív munkák mellett a magyarországi AXA Biztosító – a 2011 óta idén harmadik alkalommal megrendezett önkéntességi héten – anyagi támogatásban részesíti a Junior Achievement Magyarország (JAM) kiemelten közhasznú non-profit szervezetet, amely a fiatalok üzleti és pénzügyi kockázatokkal és ismeretekkel összefüggő képzését végzi. Az AXA Bank pedig a diákok továbbtanulásához és munkavállalásához szükséges készségek és képességek elsajátításában coaching módszerekkel segítséget nyújtó, Van Jövőd non-profit Kft. munkáját támogatja.


Tags: ,

  • Megosztom