Átszervezés a Simicska-médiánál

Jelentős átalakítást hajtott végre Simicska Lajos az érdekeltségi körébe tartozó médiumoknál, a Magyar Nemzet új főszerkesztője Schlecht Csaba lett, illetve távozott a lapot kiadó cég éléről Simicska Ádám, akinek helyét Faragó Csaba vette át.

Egységes irányításra áll át a Hír TV, a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió, a változás célja, hogy erősítsék a felelős politikai-közéleti szerepvállalást – olvasható a Hír TV Zrt., a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. és a Lánchíd Rádió Kft. által jegyzett, az mno.hu-n közzétett közleményben. A bejelentés szerint Faragó Csaba, az ÁPV Zrt. és az MVM Zrt. korábbi vezetője, Magyarország volt rendkívüli és meghatalmazott szingapúri nagykövete váltotta Simicska Ádámot a Magyar Nemzet napilapot kiadó és az MNO.hu hírportált üzemeltető Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft. társügyvezetői posztján.

A mai naptól a Magyar Nemzet főszerkesztői tisztét a Lánchíd Rádió ügyvezető főszerkesztője, Schlecht Csaba tölti be. A Hír TV Zrt. igazgatósága egyidejűleg egy fővel bővült ugyancsak Faragó Csaba személyében, aki a jövőben a Hír TV vezérigazgatói tisztségét is ellátja. Pauwlik László, a Hír TV Zrt. korábbi vezérigazgatója – Tarr Péter műsorokért felelős vezérigazgató-helyettes mellett – a társaság vezérigazgató-helyetteseként folytatja eddigi munkáját.

  • Megosztom